Dingen waar je blij van wordt

Good Hair Days (want laten we wel wezen: die zijn schaarser dan Bad Hair Days…)  Complimentjes krijgen van wildvreemden (een “Nice shoes!” is weer genoeg om er een dag tegenaan te kunnen) Strandvakanties. Ik ben deze zomer tot de conclusie gekomen dat ik ze altijd heb onderschat. Het ruisen van de zee, zand tussen je tenen en de zon op je huid; meer heb je niet nodig. Echt niet. Die specifieke geur van de zee. Gebakken visjes eten aan het strand. Liefst met een kannetje Tinto de Verano of Aqua de Valencia erbij. Gebruinde huid, die je helpt het vakantiegevoel langer vast te houden (immers: iedereen die roept dat je er zo bruin en vakantie-achtig uitziet) Thuis cocktails maken met taxfree geshopte flessen Absolut Orient Apple & Bombay Sapphire East Nazomeren Chocolade met zeezout. Cadeautje van de overbuurvrouw omdat we altijd pakjes voor haar aannemen. Zó worth it. Bob Marley liedjes. Er gaat niets boven ‘three little birds’ om je in gedachten aan het strand met wuivende palmen te wanen. Vakantiecadeautjes voor thuisblijvers. Veel mensen verklaren me voor gek, maar dat gevoel als het vliegtuig zijn motoren aanzet, keihard begint te rijden en opstijgt. Ik krijg daar vlinders in m’n buik van (maar ik heb dan ook een voorliefde voor achtbanen). Turbulentie vind ik ook heerlijk, als je maag zo’n tuimelingetje maakt. Vanuit het vliegtuig het land onder je zien en beseffen dat je daar dus bóven hangt. Ik vind dat nog steeds zó iets bijzonders dat ik de eerste tien minuten van de vlucht met tranen in mijn ogen uit het raam zit te staren. Waarop mijn vriend met zijn ogen rolt. (sentimenteeltje, I know)

Modebladen in het buitenland, waar je altijd de geweldigste cadeaus bij krijgt (Missoni iPad-hoes bij de Spaanse Marie-Claire, anyone?) Valenciaans sinaasappelsap. Valencia staat immers bekend om haar sinaasappelen. Je eigen bed, met jouw eigen vertrouwde geur. Mensen weerzien die je hebt gemist en andersom. Bij Nespresso getrakteerd worden op een lekker koffietje en de barista een babyccino zien uitdelen aan een klein kindje. Bij thuiskomst ging er een lampje branden: hee zou Noodles dat niet ook lekker vinden? En waarachtig. Op zondag zitten wij nu met z’n drieën aan de cappuccino. Joe&Seph’s popcorn, die ik heb ontdekt bij El Corte Ingles. Gepedicuurde voetjes met fluorroze nagellak Tegen het gebruinde lijf van je lief aankijken Zonnebrillen met gekleurd montuur. So happy! The Newsroom-marathons houden. Wat een fijne serie en zo leuk dat je leert hoe nieuwsmaken eraan toe gaat. De speech van Michelle Obama (Mama Obama!) tijdens de Democratic National Convention. WOW! Zelfs ik was trots om Amerikaan te zijn, tot ik me realiseerde dat ik dat natuurlijk niet ben  Blueberry muffins voor ontbijt. Fluffy warme handdoeken uit de droger.

Nog meer dingen waar je blij van wordt:

Deze Rilakkuma burger kwam ik tegen op Pinterest (ik pin me momenteel suf, dus als je me wilt volgen, check: pinterest.com/nenz). Konden alle hamburgers maar zo verpakt worden!

Dé befaamde ‘gourmet popcorn’ van Joe&Seph’s. Ik dwong mezelf te kiezen (eerlijk gezegd had ik ze allemaal wel mee willen nemen, maar mijn winkelmandje zat al vol) en koos voor karamel met kokos en kaneel. Je hoeft niet helemaal naar Valencia (al raad ik het je wel aan); bestellen kan ook via de website.

Volgens mij was er ooit een heel suffe reclame waarin een liedje voorbijkwam waarin werd gezongen: “When you’re smiling, the whole world smiles with you” (o.a. gezongen door Louis Armstrong en Frank Sinatra). Klinkt zoetsappig, maar het is wél waar. Probeer het eens een dagje, je voelt je er ongetwijfeld happy door.

De coolste poezentrui ever, van Wildfox:

Op het leuke blog Le Petit Pot kwam ik deze foto tegen, wat me op het idee bracht om mijn spiegel te beschilderen met gezellige, joie de vivre-achtige leuzen. Ook perfect voor Radical Self Love! Koop een krijtstift en gáán!

Waarheid als een koe:

Lanvin voor Laduree… niet alleen is het doosje zo mooi dat ik erin zou willen wonen, de chef patissier van Laduree heeft ook speciale macarons met de smaak van bubblegum in het leven geroepen voor de samenwerking. Verkrijgbaar vanaf 25 september!

Waarom reizen je hoofd zo opfrist:

Have a happy day!

P.s. wil je meer happy updates krijgen? NEnz.net zit nu ook op Facebook! Like de pagina en ontvang dagelijks berichtjes waar je blij van wordt. Spread happiness!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

 • september 11, 2012 - 18:45 | Permalink

  Oh, ik vind deze stukjes van jou altijd zo leuk! En Tinto de Verano & Aqua de Valencia, zoooo lekker! Sowieso hou ik van Valencia.

 • september 11, 2012 - 20:18 | Permalink

  Het is niet erg hé? Als ik dit artikel zomaar tien keer lees, om eventjes mee te genieten van jouw vakantiegekte. Want dit is me toch een traveleditie van ‘Dingen waar je blij van wordt’ Nancy, Volgens mij heb je genoten hé? : D Verdiend ook!

 • september 12, 2012 - 07:06 | Permalink

  Kijk dit is nog eens een goed lijstje om te lezen voordat ik na m’n werk ga (en eerst nog ff langs de stembus fiets), hier wordt je vrolijk van!
  En ik ga nu gelijk ff naar je FB pagina om ’em te liken! :)

 • N
  september 12, 2012 - 19:02 | Permalink

  Smak, zoen, Kiss! You´re the best!!!!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>