Happy Home: 5 tips voor extra woongenot

There’ s no place like home. En als het buiten donker, koud & guur is, kan ik doorgaans al helemáál niet wachten tot ik de voordeur achter me kan laten dichtvallen, in mijn huissokken kan schieten en met de kaarsjes aan en een grote mok Chai-thee in de bank kan wegduiken.

Januari is bovendien dé maand bij uitstek – als de laatste dennennaalden in de stofzuiger zijn verdwenen en de kerstlampjes weer als één grote hysterische klit zijn opgeborgen, klaar om volgend jaar met de tranen in je ogen te ontwarren – om het thuis weer een beetje extra gezellig te maken. Een soort pre-voorjaarsschoonmaak, als het ware. Met deze vijf fool-proof tips maak je van je huis een Happy Home:

1. Zorg voor Happy Mantra’s om je heen

Art prints: Bloomingville via OTTO

Hang een aantal art prints met quotes – oftewel Happy Mantra’s – aan de muur. Of foto’s van de shiny happy people in je leven. Die zijn een reminder voor dagelijks geluk. Je hoeft er niet eens tig lijstjes voor aan te schaffen, want met behulp van washi tape hang je ze ook aan de muur. Staat nog lekker nonchalant ook.

2. Wat ruikt hier zo lekker?

Via: Free People Blog

Ik kan echt krols in de gordijnen gaan hangen als ik een lekkere geur ruik. Dat komt denk ik doordat mijn neus zo frikking kieskeurig is als het op geuren aankomt. Dus áls iets of iemand lekker ruikt, wil ik er voor altijd blijven. Of ermee trouwen. Een lekker riekend huis is voor mij dan ook de heilige graal in woonland. Dat krijg je voor elkaar met een goede geurkaars, of door lekkere geuren in het pannetje op het fornuis te laten staan. Of – nog beter – sla aan ’t bakken: zelfgemaakt brood, granola, appeltaart… En vers pruttelende koffie doet het ook altijd goed natuurlijk.

3. Stal je mooiste (etens)waren uit

Via: Freshhome

Veel mensen zijn ontzettend verpakkings-georienteerd (guilty as charged!). Geen zorgen: dat is ook de bedoeling, daar spelen de snode marketingjongens van deze wereld wel op in. Maar het is vervolgens wél zonde om die mooie fles of dat toffe theebusje achter de deur van een keukenkastje te zetten. Stel ze liever tentoon! Is het net alsof je een klein winkeltje hebt. Mijn lief en ik hebben trouwens ook een kratje op het aanrecht staan waar we onze versproducten in bewaren. Het werkt inspirerend bij het koken als je al die kleurrijke tomaten, uien, paprika’s, limoenen en citroenen ziet liggen. En – afgeleid van de keuken van Meryl Streep in de film It’s Complicated – zoetigheden als croissants en muffins verdienen ook een ereplaats in je keuken, bijvoorbeeld onder een mooie stolp.

4. Let your freak flag fly!

Via Graham & Green

Die rare objecten die alleen jij leuk vindt, of die bizarre hobby; die dingen maken jou uniek. Om met Dorothy Parker te spreken: “I always put in one controversional item. It makes people talk.” Let your freak flag fly en geef je huis wat persoonlijkheid door die curiosa uit te stallen. Door ze te clusteren of onder een stolp te plaatsen (very hip), geef je ze een luxe uitstraling.

5. Live colorfully

Via Jelanie Blog

Als dat geen cheer-me-up is in de donkere wintermaanden: schilder de binnenkant van je voordeur (de buitenkant kan natuurlijk ook, maar dat mag niet altijd. Of je buren krijgen een hartverzakking) in een lekkere, vrolijkmakende (felle) kleur. Dan kan het buiten nog zo donker zijn; binnen is het feest. Daar knapt elke hal – en elk mens – van op!

5 Comments

  • Pingback: Blogleesvoer #13 | SYLVIA KUIJSTEN

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *