MAC Quite Cute Collection

QuiteCute-Beauty-72

Ik koop niet zoveel make-up. Ik ben meer van een paar goede basics en af en toe een gezellige lippenstift, gloss of balm (geen zorgen cosmetica-industrie: ik houd de marktwaarde wel hoog door een zeker nagellakverslaving). En in het geval van een collectie met hebberigmakende verpakkingen, kan ik ook nog weleens overstag gaan. Maar de laatste keer dat ik echt weg was van een collectie van MAC, was circa het Fafi & Heatherette-tijdperk (toen zat ik elke dag dwangmatig 'haulvideo's' te kijken van Amerikaanse meisjes die hypnotiserende dingen zeiden als 'iridiscent glitter' en 'paint pot'). Best alweer lang geleden dus. Niet dat het beautylabel niet zijn stinkende best heeft gedaan om de afgelopen jaren nieuwe flitsende collecties te lanceren, maar het kon mij, als af-en-toe-consument niet zo bekoren.

Maar nu ontving ik MAC-mail die me op 't lijf geschreven is. Op 2 april (save the date!) komt in Nederland namelijk de 'Quite Cute Collection' uit. Want 'cute', da's volgens MAC toch wel het grootste compliment dat je als jonge, moderne trendsetter kunt krijgen.

Donut[1] Zij beschrijven hun nieuwe collectie als "the girliest kind of international glam possible, a style ride that combines postage-stamp-sized puppies with pixie swizzle-stick fashion and butterly kisses for cute boys and even cuter shoes! Cupcake icing colours, vintage romance, an ATM card with Hello Kitty on it – and a way of life that says "yes!" to everything adorable!"

Of, mijn interpretatie van het geheel: roze teddyberengympen van Jeremy Scott, kittens met ingedrukte snoetjes, een telefoon waar tien phonestraps met taartjes aan bungelen en een hartvormige zonnebril. Welnu, als je daar niet opgewonden van raakt, weet ik het ook niet meer.

Er zijn onder andere verse lipsticks, Plushglass (lipgloss), een oogschaduw-palet, blushers met een hartje erin en 3 tinten nagellak. De kleuren zijn niet te versmaden zoete pastels, als het glazuur op de cupcakes van de befaamde New Yorkse Magnolia Bakery, met geweldige namen als 'Bubble Tea', 'Ice Cream Cake', 'Sakura', 'Goody Goody Gum Drop' en 'Moshi Moshi!'.

Quite-cute02
Quite-cute01
Quite-cute06
Heart pink Op mijn wishlist: de lipstick in St. Germain (hoewel ik ten zeerste benieuwd ben naar alle shades) en de drie kleurtjes nagellak. Waarmee ik, geheel in de stijl van Japanse bubble-tea drinkende, cupcakes-etende cute girls elke nagel een andere kleur zal geven. Anna Sui-sleehakken erbij (in dezelfde pasteltinten als deze collectie), Fifi Lapin-broches opspelden en maar wapperen met mijn Fafi-postbankpas. Cute, non?

Love nenz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment

  • maart 16, 2011 - 16:30 | Permalink

    Die kleurtjes doen mij een beetje denken aan Fafi, vooral dat hartje!

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>