Must-Watch: The Get Down (Netflix)

Schermafbeelding 2016-08-22 om 10.05.49

Kijk jij al naar ‘The Get Down‘? Toen ik de aankondiging een paar weken geleden zag, heb ik eerst mijn lief een Whatsapp-bericht gestuurd en daarna de releasedatum in mijn agenda gezet (in die volgorde): sinds een week kun je op Netflix naar de gloednieuwe serie kijken. The Get Down leert je over het ontstaan van de hiphop, in het New York van de jaren ’70. Inclusief Grand Master Flash (als personage!), graffiti, breakdance, de dikste Puma-sneakers en alle muziek die je kent uit die tijd.

Toen ik ontdekte dat Baz Luhrmann de regisseur is, hield ik een beetje m’n hart vast. Immers: hij is bekend van Moulin Rouge en Romeo + Juliet en nou ja, die stijl; daar moet je van houden. En ja: The Get Down wordt wat theatraal neergezet. Vooral aflevering 1 is een drukke toestand van hysterische personages die op opgewonden toon converseren en spontaan in zang en rap uitbarsten, snel wisselende flikkerende beelden en spannende effecten. Dat is even wennen. Maar de verhaallijn, het decorum en de muziek boeien genoeg om meer te willen kijken.

Het helpt waarschijnlijk dat Nas en Grandmaster Flash óók een plekje hebben in het team van producers. Dat geeft The Get Down meer authenticiteit. Dus: ontzettend vermakelijk. Must-watch!

maxresdefault

De eerste zes afleveringen staan nú op Netflix. Hieronder de trailer:

De leukste facebook-pagina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment

  • augustus 22, 2016 - 16:37 | Permalink

    Ik heb deze serie in één week uitgekeken en ik vind ze super. Een leuke combinatie van romantiek en muziek!

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *