Over NEnz: culinair schrijver en food fotograaf

Ik schrijf over alles.

Maar het liefst schrijf ik over eten. Ik kom uit een Indonesische familie en wij praten alleen maar over eten, liefst terwijl we eten. Dat is er bij mij met de soto-lepel ingegoten. Als kind bladerde ik urenlang door kookboeken en stelde ik mijn eigen kookboek samen in schriftjes. Ook deed ik altijd net alsof ik een culinair programma aan het presenteren was als ik iets aan het koken of bereiden was in de keuken. Thank god dat niemand dat ooit heeft gefilmd…

Sinds 2008 heb ik een zelfstandige onderneming (Nenz Works) en werk ik als freelance tekstschrijver en redacteur. Ik kom oorspronkelijk uit de bladenwereld en werkte jarenlang voor uitgeverijen van tijdschriften, maar maakte al vroeg de overstap naar internet. Schrijven is mijn eerste liefde, maar met een rugzak vol SEO-kennis, gevoel voor fotografie & vormgeving en ervaring met marketing en communicatie, ben ik inmiddels een allround content creator op de markt. Schrijven over eten is wat ik het liefste doe.

Momenteel werk ik als hoofdredacteur voor Culy.nl (dé site voor dagelijks genieten, die valt onder Wayne Parker Kent). Mijn week ziet er dus als volgt uit: ik eet in de lekkerste restaurants van Nederland, bezoek chocoladefabrieken, zoek uit hoe knettersuiker in vredesnaam wordt gemaak, ontwikkel recepten en stort mij elke week vol enthousiasme op de food fotografie.

Als freelance (culinair) schrijver en food fotograaf help ik bedrijven aan een frisse tone of voice die sticky & clicky is, teksten die recht voor z’n raap zijn en foto’s waarvan je gaat watertanden.

Wil je mij inhuren voor culinaire teksten en/of food fotografie? Of een keertje praten over de mogelijkheden? 
Mail me: NancyVanBatenburg@gmail.com of vind me online:

Facebook

Twitter

LinkedIn

Pinterest

18 Comments

  • Pingback: NEnz » Whistle while you work

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *