Cadeautje voor jou: Happy Notes

Wie jarig is, trakteert. En hoewel ik jullie allemaal heel graag mee zou nemen naar Baked & Wired (mijn nieuwste ontdekking; een coole bakery in Washington waar ze de cupcake een nieuwe impuls hebben gegeven. Pinterest ‘m maar eens), naar Pierre Hermé of Ladurée, gaat dat natuurlijk niet zo makkelijk, mijn virtuele vrinden. Dus heb ik zitten broeden op een passend cadeau voor jullie; mijn liefste lezers, die mij elke dag weer happy maken met jullie bezoek aan nenz.net.

Het mooiste cadeau, waar ik zelf altijd het meest happy van word – zelfs nog happier dan van macarons of cupcakes 2.0 of glitterschoenen (ja het is mogelijk!) – is volgens mij gewoon een lief woordje van iemand. Want laten we wel wezen: soms heb je dat gewoon nodig. Omdat je je onwijs uit hebt zitten sloven op je werk. Omdat het lijkt alsof het godganse universum samenspant tegen je. Of omdat je gewoon even een beetje liefde nodig hebt. Ik heb gemerkt – en dit klinkt in eerste instantie vast heel raar – dat als je gééft wat je zelf nodig hebt, het voelt alsof datgene ook weer bij jezelf terugkomt. Heb je bijvoorbeeld het gevoel alsof je je uit de naad werkt en niemand dat merkt? Steek dan eens een spreekwoordelijke veer in de derrière van een collega over zijn of haar werk. Voel je je een beetje eenzaam? Ga dan eens op bezoek bij iemand van wie je denkt dat die wel wat gezelschap kan gebruiken. Ik kan het zelf niet in één mooie zin vastleggen, maar ik leun daarvoor graag op de woorden van Eve Ensler: “You have to give to the world the thing that you want the most, in order to fix the broken parts inside you.

Daarom heb ik voor jou – with a little help from my little brother! – een heleboel Happy Notes gemaakt. Kleine briefjes met een boodschap, bedoeld om een beetje happiness te verspreiden waar je ook gaat. Er zit ook een lege note bij, bedoeld om je eigen happy message op te schrijven.

Hoe werkt het? Klik op de afbeelding om de grote versie in PDF-formaat tevoorschijn te halen, sla het bestand op je computer op of print ‘m direct uit en knip de kaartjes uit op de stippellijn (word je ook nog eens zeer ‘zen’ van: lekker knippen). Et voilà: je hebt een berg happy notes om anderen blij mee te maken. Om achter te laten in de trein, in de lunchtrommel van je lief, op het prikbord van de supermarkt, op de bureaustoel van je collega, in paskamers, om in zelfgebakken fortune cookies te stoppen… Spreading happiness dus!

Dus go forth, little grasshopper. Ik hoop dat deze briefjes – hoe klein ze ook zijn – jouw dag en die van een ander een beetje (of nóg) leuker zullen maken.

(lukt het je niet om de PDF te downloaden? Klik dan met je rechtermuisknop hier en kies voor ‘opslaan als’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *