Spreading happiness one post at a time!

Vandaag, precies vandaag, is mijn blog jarig. Acht jaar alweer. Hemelsegoedheid, wat ga je je oud voelen van zo’n getal. Maar even terugrekenen en het blijkt toch echt te kloppen: op 25 januari 2005 tikte ik mijn eerste woordjes op het world wide web. Die eerste oude blogposts zit ik af en toe nog terug te lezen met het schaamrood op mijn kaken en mijn handen voor mijn ogen, alsof ik naar een slechte horrorfilm kijk (echt: hoe vaak kan iemand over Sex and the City schrijven?!). Maar stiekem vind ik het dan wel weer stoer dat mijn derde blogpost wél mooi over Amy Winehouse ging. Zucht Amy, kun je nagaan. Of nou ja, dat moet ik misschien beschouwen als mijn tweede échte blogpost – aangezien mijn allereerste blogpost zo ging:

Hello hello! Welkom op NEnz’s weblog! Feel free to look around!
Binnenkort meer info van mij! Ciao!
Love, NEnz

Ik bedoel maar.

Hebben we nog die eigenaardig gespelde naam van mijn blog. Ik geloof dat het acht jaar geleden (dit lijkt nu al helemaal uit te monden in zo’n ‘Grootmoeder Vertelt’-verhaal…) een soort van hip was om de letter z ergens in je naam te verwerken en lukraak met hoofdletters te strooien. Zo kwam ik ooit op NEnz, een bijnaam van een ver en vaag dansverleden. Maar aangezien iedereen me nu zo noemt – van mijn oma tot aan mijn accountant – blijf ik ‘m bij me dragen. Want het is nou eenmaal bij me gaan horen (laat dit een les zijn voor iedereen die een blog begint: het zou zomaar kunnen dat je die naam nog 8 jaar lang aan moet horen).

Welnu, acht is geen magisch, jubileum-achtig getal natuurlijk. Maar omdat ik immers zelf altijd scandeer dat er áltijd wat te vieren valt en je dat dan ook vooral moet dóen, wil ik hier toch een klein beetje feestvreugde oproepen. Want als je nog een excuus nodig had om vandaag taart te mogen eten, de champagne te ontkurken, nieuwe schoenen te kopen of je feestjurk aan te trekken: baby, this is it.

En hierbij mijn allergrootste, niet in woorden uit te drukken dank aan alle lezers van nenz.net (en destijds nenz.web-log.nl) die hier rond komen snuffelen om mijn zielenroerselen, pennenvruchten en lariekoek te lezen, áltijd lief en creatief reageren en die mijn blog tot zo’n positieve plek maken. Dankzij jullie streef ik ernaar om straks een bejaarde blogger te worden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Comments

 • januari 25, 2013 - 18:43 | Permalink

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! 8 jaar klinkt inderdaad al heel erg ‘oud’, maar zo voelt je blog helemaal niet aan hoor!

 • januari 25, 2013 - 18:54 | Permalink

  Wat goed! Gefeliciteerd! Ik hoop dat ik over acht jaar ook nog steeds verslingerd ben aan het bloggen! Ik volg je in elk geval heel graag 🙂 En ik vind je naam heel tof hoor! Tijdloos 😉

 • Christel
  januari 25, 2013 - 19:05 | Permalink

  Wat leuk, gefeliciteerd! Ik volg je blog met groot plezier en blijf dat lekker doen :)!

 • januari 25, 2013 - 19:18 | Permalink

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag!!

 • januari 25, 2013 - 19:50 | Permalink

  Super, 8 jaar alweer. Gefeliciteerd!

 • januari 25, 2013 - 19:53 | Permalink

  GEFELICITEERD!!!!!!! ik hoop dat je nog lang door blijft bloggen 😀

 • januari 25, 2013 - 20:11 | Permalink

  Hoi,

  Heel erg gefeliciteerd!!! Acht jaar, wauw, respect!

  En dan dacht ik dat ik met mijn (bijna) twee jaar lang bezig was. Ik hoop ook dat je nog heel lang door blijft bloggen!

 • januari 25, 2013 - 22:54 | Permalink

  Gefeliciteerd, ik word altijd suuuperblij van je posts dus jup, word maar een heel bejaarde blogger!

 • Tille
  januari 26, 2013 - 08:00 | Permalink

  Hiep hiep hoera voor de beste blog ooit!
  Proficiat, NEnz.
  Ik hoop dat je nog lang zal doorgaan met deze fantastische blog!
  Xxx

 • januari 26, 2013 - 09:59 | Permalink

  Gefeliciteerd!
  Ik volg je nog niet zolang dus hoop dat je zeker nog doorgaat met bloggen.

 • januari 26, 2013 - 11:36 | Permalink

  Lieve Nenz, betekent dit dan dat ik jou ook echt al 8 jaar volg??? Nee wacht even..even uitrekenen..ik begon met bloggen met 2005. Dat is 7 jaar geleden, dus 7 jaar alweer!!

  In mijn “about” stukje schrijf ik het ook al: door jouw schrijfstijl had ik opeens iets door. “He! Je kunt je dagelijkse dingen ook op een grappige leuke manier schrijven!”. En daardoor ben ik echt bewust anders gaan schrijven. Bedankt lieve Nenz, en ga voooooooooooooooooral door met schrijven!!

  xx

 • januari 26, 2013 - 21:15 | Permalink

  Yay, gefeliciteerd! 🙂

 • januari 27, 2013 - 10:51 | Permalink

  Gefeliciteerd! Dat dit nog maar het begin mag zijn! Op naar de volgende acht heerlijke, vrolijke jaren!

 • januari 27, 2013 - 23:01 | Permalink

  Wauw, gefeliciteerd! Ik volg je blog nog steeds met veel plezier <3

 • januari 28, 2013 - 09:55 | Permalink

  He Nenz,

  gefeliciteerd!
  je bent absoluut een van mijn favo bloggers
  Op naar de volgende 8 jaar

 • Desiree
  januari 30, 2013 - 12:30 | Permalink

  Ha Nenz,
  Al ben ik iets te laat met deze felicitiatie; Gefeliciteerd! Ik weet niet hoe lang ik je al volg, maar nog steeds met net zoveel liefde! Speciaal voor jou trek ik vandaag mijn glitterpumps aan! 🙂

 • Yasmine
  maart 18, 2013 - 21:40 | Permalink

  Hoera NEnz!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *