Spreading happiness one post at a time!

Vandaag, precies vandaag, is mijn blog jarig. Acht jaar alweer. Hemelsegoedheid, wat ga je je oud voelen van zo’n getal. Maar even terugrekenen en het blijkt toch echt te kloppen: op 25 januari 2005 tikte ik mijn eerste woordjes op het world wide web. Die eerste oude blogposts zit ik af en toe nog terug te lezen met het schaamrood op mijn kaken en mijn handen voor mijn ogen, alsof ik naar een slechte horrorfilm kijk (echt: hoe vaak kan iemand over Sex and the City schrijven?!). Maar stiekem vind ik het dan wel weer stoer dat mijn derde blogpost wél mooi over Amy Winehouse ging. Zucht Amy, kun je nagaan. Of nou ja, dat moet ik misschien beschouwen als mijn tweede échte blogpost – aangezien mijn allereerste blogpost zo ging:

Hello hello! Welkom op NEnz’s weblog! Feel free to look around!
Binnenkort meer info van mij! Ciao!
Love, NEnz

Ik bedoel maar.

Hebben we nog die eigenaardig gespelde naam van mijn blog. Ik geloof dat het acht jaar geleden (dit lijkt nu al helemaal uit te monden in zo’n ‘Grootmoeder Vertelt’-verhaal…) een soort van hip was om de letter z ergens in je naam te verwerken en lukraak met hoofdletters te strooien. Zo kwam ik ooit op NEnz, een bijnaam van een ver en vaag dansverleden. Maar aangezien iedereen me nu zo noemt – van mijn oma tot aan mijn accountant – blijf ik ‘m bij me dragen. Want het is nou eenmaal bij me gaan horen (laat dit een les zijn voor iedereen die een blog begint: het zou zomaar kunnen dat je die naam nog 8 jaar lang aan moet horen).

Welnu, acht is geen magisch, jubileum-achtig getal natuurlijk. Maar omdat ik immers zelf altijd scandeer dat er áltijd wat te vieren valt en je dat dan ook vooral moet dóen, wil ik hier toch een klein beetje feestvreugde oproepen. Want als je nog een excuus nodig had om vandaag taart te mogen eten, de champagne te ontkurken, nieuwe schoenen te kopen of je feestjurk aan te trekken: baby, this is it.

En hierbij mijn allergrootste, niet in woorden uit te drukken dank aan alle lezers van nenz.net (en destijds nenz.web-log.nl) die hier rond komen snuffelen om mijn zielenroerselen, pennenvruchten en lariekoek te lezen, áltijd lief en creatief reageren en die mijn blog tot zo’n positieve plek maken. Dankzij jullie streef ik ernaar om straks een bejaarde blogger te worden.

17 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *