5x een hal waar je blij van wordt

Ik ken van die mensen die een huis betrekken, het op een bepaalde manier inrichten en het vervolgens exact zo laten. Voor tientallen jaren. Ik ben dus niet zo iemand. Bij mij verschuift, verspringt en verhuist alles voortdurend. Het is net een microkosmos, en dan een beetje alsof je een drukbezocht zebrapad in Tokio zou filmen. Het moet ook wel, dat voortdurende geschuif met spullen en meubels, met name dankzij de constante stroom aan platen en boeken die hier aan de deur wordt geleverd (dankjewel, vriendlief!). Bovendien word ik er erg onrustig van als alles om me heen hetzelfde blijft. Ik wil levendigheid in en om me heen. En dat mijn huis ook een soort levenslust uitstraalt, if that makes any sense.

Het enige plekje in huis dat ik maar niet leuk & levendig krijg, is de hal. Daar is het een chaos van enorme hopen oud papier, modderige laarzen, zestriljoen sjaals en handschoenen en van die stomme attributen die je wel in het zicht moet hebben liggen omdat je ze anders vergeet mee te nemen, zoals zonnebrillen, sleutels, autopapieren, pepermuntjes en zakdoeken. Het is me een doorn in het oog, juist omdat de hal de allereerste plek is waar je binnenkomt en dus juist huiselijkheid en warmte zou moeten uitstralen (ik heb al eens overwogen om daarom maar de regenpijp te nemen).

Deze lente ga ik daarom mijn hal eens onder handen nemen en ‘m omtoveren tot een hal waar je blij van wordt. Hieronder een paar tips die ik tijdens mijn zoektocht heb opgedaan:

1. Heet je gasten (en jezelf) warm welkom

Ga voor een deurmat met een blije boodschap of schrijf ‘m zelf op de stenen voor je deur! De ‘Sup’-deurmat is trouwens hier te koop.

2. Maak er een galerij van

Verzamel de leukste artworks (Etsy is een walhalla voor betaalbare prints, kaarten en mooie posters) en hang ze ingelijst aan de muur. Da’s nog eens vrolijk binnenkomen!

3. Thank God for mandjes & opbergdozen

Woonaccessoires zoals leuke mandjes zijn ideaal om die sjaals/mutsen/wanten in op te bergen. God, wat hou ik van mandjes. Ik heb er talloze. Momenteel heb ik mijn oog laten vallen op van die grote Vietnamese manden van Bloomingville. Ik wil er eigenlijk drie. Wil jij ze ook? Je kunt ze hier kopen.

4. Gebruik je spullen als decoratie

Hang een gezellige felgekleurde tas aan je kapstok, zet je mooiste schoenen in het volle zicht en zet die leuke bontgekleurde paraplu in het hoekje neer. Gekleurde sjaals zijn ook altijd een mooi decoratie-item. Niet alleen voor je nek!

5. Vloer als eyecatcher

Het summum voor liefhebbers van kleur & prints is natuurlijk zo’n vloer met bontgekleurde tegels. Geen geld voor (over)? Je kunt er ook een leuk kleed neerleggen.

Foto’s: Shopstyle / Designsponge / Rice / Sfgirlbybay / Decoratualma


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Comments

 • maart 5, 2015 - 17:36 | Permalink

  Die manden zijn leuk!

 • maart 7, 2015 - 22:34 | Permalink

  Heerlijk, fijne inspiratie 🙂 Al weet ik nog niet waar ik de komende (10?) jaren ga wonen, en is een huis kopen nog geen prioriteit, ik heb al wel veel ideeën van hoe ik mijn huisje ga inrichten 🙂

 • maart 9, 2015 - 14:45 | Permalink

  Leuk! Ik blijf de hal ook continu veranderen, eerst was het nog één grote collage van lijsten, foto’s en quotes (3m lang 1,5m hoog) en nu is het alweer veranderd in een lege muur met gaas frame waar ik steeds iets anders aan kan hangen.. Benieuwd hoe lang het nu zo blijft!

 • december 20, 2015 - 22:13 | Permalink

  Hi Nancy wat heb je een super leuke blog! Ik heb al gauw wat inspiratie opgedaan voor mijn vreselijke gang, waar echt een keer iets aan moet gebeuren (wie weet deze kerstvakantie 🙂 en ik kom zeker nog weer bij je terug voor verdere vrolijke inspiratie! Oja die toffe gele voordeur, wie weet kopieer ik die ook nog wel 😉

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *