Crazy Sexy Giftwrapping – 10 manieren om je kerstcadeaus hysterisch leuk in te pakken

We kunnen dan misschien niet breien… of haken… of schilderen… maar cadeaus inpakken; dat kan iedereen. Heus waar. En het is bovendien verslavend leuk. Of ben ik hier de enige die droomt van een ‘giftwrappingroom’, vol met keurig opgehangen rollen met het mooiste inpakpapier, regenboogschakeringen aan linten en strikken en meer van die kostbare schatten?

Enfin, met een beetje fantasie en wat tips en ideeën kom je een heel eind en pak je jouw kerstcadeautjes extra mooi in. Do it yourself:

1. Cool en stijlvol: wit papier met glitterlint en pompom-draad. Mooi kaartje eraan en je hebt het mooiste cadeau ever gecreëerd. Via Grey Likes Weddings

2. Uit het nieuwste boek van Hello Sandwich, een Japanse uitgave: allemaal ideeën! Maak rozetten van papier, knip plaatjes uit tijdschriften, leef je uit met washi tape: cute ideeën met een kawaii tintje. Via Hello Sandwich

3. Met zelfgemaakte mini-kwastjes (die maak je door dunne reepjes crêpe-papier op elkaar te leggen, in het midden vast te pakken en vervolgens tussen je duim en wijsvinger te draaien tot je aan beide uiteinden een klein kwastje hebt. Dan buigen vanuit het midden, over elkaar heen slaan et voilà!

4. Wikkel je pakjes in felgekleurd crêpepapier en plak er met een stukje washi tape of gekleurd plakband een leuke afbeelding op. Grote glimmende pompom (te koop bij HEMA) erop en superhappy prezzies!

5. Met pijpenragers en een sleutelhanger (of bedels die je bijvoorbeeld koopt bij Beadies, of van een oud armbandje afhaalt) maak je óók supercoole pakjes.

6. Cool inpakpapier (te koop via Hello Sandwich) en pompomrandjes (te koop bij Xenos en bij de fourniturenkraam op de markt) doen het héél leuk samen. Je kunt dit inpakpapier ook zelf maken, met behulp van een rol bruin papier en vrolijke stempels. Via Hello Sandwich

7. Maak je cadeautjes helemaal af met een pompom die je maakt van lint. Supersimpel! Via Apartment Therapy

8. Who knew dat cupcakepapiertjes ook crea gebruikt kunnen worden op je kerstcadeautjes? Via Hey Look

9. Deze inpakideeën zijn geïnspireerd op de glitterschoenen van Miu Miu. Gebruik velours-achtig lint en druk met behulp van een pons (of knip met een vaste hand) rondjes uit glitterkarton om je eigen grote glitterconfetti te maken.

10. Zó mooi, dit pakje. Gebruik meerdere soorten lint door elkaar, voeg een mooi kaartje toe en maak zelf een kwastje van goudkleurige slingers die je kapot knipt (o.a. te koop bij Blokker en tuincentra). Via Grey Likes Weddings

Kom maar door met die inpakpolka!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *