Things That Make Me Happy: 2 Broke Girls

Soms verlang ik terug naar van die oergezellige, écht grappige series. Echt met zo’n ouderwets knus studiogevoel en een lachband, zoals dat eigenlijk alleen nog in oude series voorkomt zoals The Cosby Show of Will & Grace. ‘2 Broke Girls’ is zo’n serie; bedacht door stand-up-comedian Whitney Cummings en Michael Patrick King, die we natuurlijk kennen als producer van Sex and the City.

2 Broke Girls is even een héél andere kop thee dan SATC en speelt zich af in een rommelige diner in retrostijl in Brooklyn, New York waar taarten uit de diepvries en hamburgers met friet worden geserveerd. Twenty-something Max (de immer coole Kat Dennings) is platzak en werkt overdag als babysitter voor een rijke desperate housewife uit Manhattan (wiens tweeling ‘Brad en Angelina’ is gedoopt). ’s Avonds is ze serveerster in de Williamsburg Diner. Op een dag arriveert daar socialite-prinsesje Caroline; een soort Paris Hilton die altijd van haar vaders geld heeft geleefd, maar die nu haar eigen geld moet zien te verdienen.  Ze lijken de twee grootst mogelijke tegenpolen, maar er ontstaat een vriendschap en ze besluiten samen een cupcakebedrijfje te beginnen, waarvoor ze elk dubbeltje opzij moeten zetten.

Ik moet toegeven: aflevering 1 was even wennen, vooral omdat we niet meer gewend zijn aan series die worden opgenomen in een studio met een lachband eronder. De humor leek in het begin dan ook nog een beetje geforceerd, maar inmiddels wordt er veel relaxter geacteerd en vallen de grappen beter op hun plek. De karakters worden ook steeds leuker en leuker; zo is de uit de Oekraïne afkomstige chefkok en womanizer Oleg – die weigert mouwen te dragen in de keuken – echt een complete mafkees. En wie valt er níet voor de charmes van Earl?
Downloaden dus! Of bekijk fragmenten via Youtube.

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *