10 manieren om het kerstgevoel te verspreiden

1. Leuk voor jezelf én voor anderen, om naar te kijken: dos jezelf extra feestelijk uit. Draag je je haar normaal ‘gewoon los’? Steek er dan nu een mooi speldje in. Lak je nagels in een vrolijke kleur. Versier jezelf met een ketting, armbanden, broches, ringen. Doe opvallende lipstick op. En mix & mingle met kleur!

2. Verwen de mensen die je dierbaar zijn. Dat hoeft niet met grote cadeaus; het kan ook door spontaan bij ze langs te gaan. Door versgebakken koekjes te sturen. Of door ze eens een lief kaartje te sturen waarop je schrijft dat ze veel voor je betekenen.

3. Versier álles. Hang kerstdecoratie aan de achteruitkijkspiegel in je auto, pak je laptop in met vrolijk crêpe-papier, hang kleurrijke sleutelhangers aan je tas, doe al je ringen tegelijk om en hang slingers van crêpe-papier aan je keukenkastjes. En vraagt je collega of ze de nietmachine mag lenen? Pak ‘m dan eerst feestelijk in (tip: niet doen als je een strenge baas hebt die eist dat je vooral snel werkt).

4. Maak je voordeur happy! Haal de deurmat weg en schrijf met stoepkrijt lekker groot een vrolijke spreuk op je stoepje. ‘The true spirit of christmas is found only in a giving and loving heart’ vind ik deze kerst een hele mooie. Maar het kan ook een quote zijn uit je favo kerstliedje.

5. Nodig mensen uit bij je thuis waar je de perfecte gastvrouw speelt met mooie hapjes, lekker eten en kaarsjes aan. Very christmassy!

6. Ga de keuken in. Sla aan ’t experimenteren met bijzondere gerechten. Soms sluipt de sleur ongemerkt in ’t dagelijks kookritueel. Bak ook eens een keer wat; cupcakes of koekjes zijn zó gemaakt en je huis gaat er heerlijk van ruiken. Beats een rol koekjes van de supermarkt anytime!

7. Zorg dat je altijd sterretjesconfetti bij je hebt in je tas en strooi her en der wat neer onderweg, om de boel op te vrolijken.

8. Draag vanaf nu tot aan kerst elke dag een outfit met glitters. Van glitterjurkjes tot aan glitterleggings, glittertops en schoenen met glitter.

9. Zing keihard kerstliedjes op de fiets. Of in de auto, met het raampje omlaag.

10. Koop een stapel kerstkaarten, pak het telefoonboek erbij en prik met je ogen dicht 10 adressen van mensen die jij een kerstkaart gaat sturen. Gewoon wildvreemde mensen die je blij maakt met een leuke kaart en dito tekst. Wie weet zorg jij wel voor hun lichtpuntje van de dag. Of van de week!

Spread happiness!

Foto’s via Kate Spade

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *