Burn, Baby Burn

Nanu

Ik struinde vorige week de leuke winkelstraatjes af in Den Haag, bomvol met fijne boetiekjes, toen ik op Nanu Lifestyle stuitte. De enorme beauty’s van kaarsen die voor de deur stonden trokken meteen mijn aandacht. Ik had ze al eens gezien in de Juicy Couture-winkel in Düsseldorf waar ik me eraan had lopen vergapen, en mijn blijdschap was dan ook groot om ze op Nederlandse bodem tegen te komen.

De winkel was prachtig ingericht, een beetje à la Jimmy Woo. Eigenaresse Nabila Siaj, die ontzettend leuk & gezellig vertelde over de producten die ze verkocht en haar winkel, bekende dan ook dat de beroemde interieurontwerper Eric Kuster (verantwoordelijk voor het ontwerp van de Amsterdamse nachtclub) haar eigen huis nog weleens mag inrichten. Onderwijl kronkelde haar schattige mopshondje Dy rond mijn benen.

De grote blokvormige kaarsen van Nanu, ‘photophores’ genaamd, worden in Marrakech met de hand gemaakt van wax, maar je brandt ze niet. In plaats daarvan brand je er een waxinelichtje in, dat door de gorgeous vensters die zijn aangebracht in de kaarsen een heel bijzonder licht geeft. Er zijn verschillende ontwerpen van de vensters, variërend van een magnolia-vormig raamwerk tot aan Hamsa; het handje van Fatima. De kaarsen, of ‘photophores’ zijn opvallend groot: het grootste model is 20×20 cm en weegt wel 4 kilo (mocht je er één willen gaan halen, dan raad ik je dus aan een pakezeltje mee te nemen). Met een prijskaartje van 75 voor het grootste exemplaar, zijn ze niet goedkoop. Maar ga ze eens in het echt bekijken en je begrijpt ineens dat het hier niet zomaar om een accessoire voor je huis gaat dat je ergens in een hoek neerzet, maar meer om een kunstobject of een bijzondere lamp. En als je ze in de winkel bij elkaar ziet staan, in hun o-zo mooie kleurenpalet, bevind je je vast – net als ik – meteen in hogere sferen.

Nanu roze

L_2048_1536_497c3e0d-6f8a-47cf-b7e4-a90d7f997d6c

L_2048_1536_a3925e7e-96ad-47dd-a9af-e2f8055931f9

Heart pink Nanu Lifestyle

Papestraat 14
2513 AW Den Haag

www.nanu-lifestyle.com

Love nenz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *