Chocolade waar je blij van wordt: Kokoro Chocolate

Vrijdagmiddag zat ik lekker aan een kopje koffie bij het lokale cafe door een oude editie van LINDA te bladeren, toen ik een piepklein kadertje tegenkwam over Kokoro Chocolate. Tussen mij en de verpakking (dat logo! die kleuren!) was het direct liefde op het eerste gezicht (wel, van één kant dan…) en toen ik thuis gelijk achter internet kroop om de website op te zoeken, werd ik bijna stalkerig verliefd op dit schattige bedrijf in chocolade. Ik heb er het hele weekend over gepraat, echt waar.

Het brein achter Kokoro is Kaori Pi. Zij volgde een patisserie-opleiding in het Canadese Vancouver en raakte verslingerd aan chocolade. Ze vertrok naar Europa voor een stage bij patisserie-God (en volgens velen de absolute winnaar in de strijd om de lekkerste macaron) Pierre Hermé in Parijs en later bij The Chocolate Line in het Belgische Brugge – het epicentrum van chocolade. Met Kokoro Chocolate zet Kaori haar eigen chocolade op de kaart: gemaakt van de mooiste chocolade uit Frankrijk en België, waar Kaori een geheel eigen draai aan geeft door ingrediënten toe te voegen van alle dingen die zij lekker vindt. Zo krijg je bijvoorbeeld witte chocolade met lychee, rozen en jasmijn-thee. Of pure chocolade met sakura (Japanse kersenbloesem). Of wit met matcha (groene thee) en rice krispies. En wat dacht je van een reep pure choco met kokos en lavendel? Ik ben er gek op als er avontuurlijke ingrediënten aan chocolade worden toegevoegd waarvan je smaakpapillen gaan dansen en zal dus niet rusten voordat ik ze allemaal heb geprobeerd.

Te leuk zijn ook de ‘Kitty tuiles’; chocolaatjes in de vorm van kattenhoofdjes!

En check hoe mooi de chocolade zelf ook is vormgegeven (en hoe fantastisch ‘ie breekt!):

De website is supertof en Kaori maakte al die leuke tekeningetjes die je op haar site ziet helemaal zelf. Er wordt nog aan een officiële webshop gewerkt, maar in the mean time kun je lekker alvast Kokoro Chocolate bestellen via Etsy. Yay!

 

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *