Dance like no one is watching

Als je ergens lekker uit je dak staat te gaan, wil je gewoon lekker uit je dak kunnen gaan en je niet druk hoeven maken om hoe je eruit ziet en of je moves wel volgens de laatste dansmode zijn, am I right? Welnu, een man die in Londen zo lekker ongegeneerd uit zijn dak stond te gaan op de dansvloer, werd op een wel héél gevoelige plaat vastgelegd toen mensen foto’s van hem begonnen te maken en hem uitlachten. De man was zichtbaar beschaamd en stopte met dansen. De foto’s verschenen op internet met als bijschrift: “Spotted this specimen trying to dance the other week. He stopped when he saw us laughing.

In plaats van mee te lachen en de man verder te cyberpesten, gebeurde er iets heel anders (o jongens, dan weet je weer even dat de wereld mooi is): schrijfster en activiste Cassandra Fairbanks uit Los Angeles nam het op Twitter op voor deze man, trommelde een hele trits volgers op en probeerde de man te vinden doormiddel van de hashtag #finddancingman. Het werkte: hij meldde zich aan op Twitter, maakte zich kenbaar en bleek blij verrast door dit virtuele hart onder de riem. Daar laat Cassandra het niet bij: via crowdfunding probeert zij een danceparty te organiseren voor Sean, zoals ‘dancing man’ echt heet.

Inmiddels hebben al meer dan 1700 vrouwen zich aangemeld voor het feestgedruis en dat niet alleen: Pharrell heeft aangegeven op de hoogte gehouden te willen worden van het feest, Moby wil komen deejayen en burlesque-danseres Dita von Teese aangeboden te komen optreden, zo lieten zij allemaal via Twitter weten. Dat wordt me een feestje!

Mooi vind ik het, dat we in een tijd van cyberpesten, waarin we vaak meer oog hebben voor onze smartphones dan voor elkaar, het toch voor elkaar opnemen op social media en iets positiefs in gang zetten. Keep on spreading happiness! Én blijf dansen…

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *