Design Sushi

Op moederdag sta ik nu al bijna vier jaar lang sushi te rollen samen met mijn mamski (en de rest van de familia). Omdat we het gezellig vinden. En lekker. En ik zo geen vreselijke dingen met rode harten en rozen hoef te kopen. Afgelopen weekend rolden we dus weer maki’s en temaki’s en een incidenteel berenhoofd van sushirijst (speciaal voor mijn neefje van 9 maanden, die daarnaast halve edamame-boontjes werd gevoerd door mijn lief).

Het is helemaal niet zo moeilijk om sushi te maken en met een beetje moeite en oefenen ziet het er algauw lekker uit. Maar met deze design nori-vellen wordt sushi wel héél erg mooi. Ze zijn ontworpen door Umino Hiroyuki. Hij is zeewierverkoper. Met hulp van designbureau I & S BBDO bedacht hij motieven die met lasertechnieken worden uitgesneden uit nori. Umino koos de motieven met de ramp in Fukushima in gedachten: waterdruppels staan voor geluk, kersenbloesems staan voor schoonheid, schildpadmotief voor een lang leven en hennep voor groei. Het zijn in feite toekomstdromen.

Umino laat zijn ideeën zien op beurzen en in de media en hoopt dat de design nori uiteindelijk in productie kan worden genomen. Ik help het hem hopen, want dit brengt sushi naar een nieuw level!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *