Dingen die je nú wilt hebben/maken/doen

1. O, wat zou ik graag een petje willen. Zo’n toffe vierkante (niet die ronde caps van vroeger), liefst met tropische bloemetjesprint. Helaas staat het me gewoon niet (mijn haar is nu wat korter en dan word ik zo’n Bolletje Piekhaar), maar gelukkig heb ik mijn lief wel een cool exemplaar aan kunnen smeren. Kan ik er in ieder geval nog naar kijken…

2. Vroeger hadden we thuis allemaal oude stripboekjes van Snoopy. In pocketformaat, met van dat oude, vergeelde papier en pastelkleurige covers. Ik was er dol op. Toch raakte de liefde een paar jaar lang over, omdat ik Snoopy vooral associeerde met pyjama’s en ondergoed van H&M (herkenbaar?). Tot ik dankzij Bas Kosters (ik las een artikel waarin hij het erover had) verslaafd raakte aan het spelletje ‘Snoopy’s Street Fair’ voor op de iPhone. Nu is het weer dikke mik, tussen Snoopy en mij. Mooie timing dat ik dan juist nu de nieuwe collectie van VANS tegen moet komen, met zwart-wit tekeningetjes van Snoopy erop. In dezelfde pastelkleuren als die stripboekjes van vroeger. O, nostalgie…

3. Vriendin V. reiste onlangs op mijn aanraden af naar My Crazy Pop: hét coole popcornwinkeltje in Parijs… om vervolgens voor een dichte deur te staan. Merde! Dan moeten we thuis maar gewoon creatief popcorn gaan poffen. Ik sta te popelen om deze te proberen: popcorn met sojasaus, chili, koriander en geroosterde pinda’s. Kom maar door.

4. Bij Boomf kun je je Instagram-foto’s laten printen op marshmallows. Bij dat soort dingen moet je je niet afvragen waarom, maar gewoon genieten van het feit dat het er is. En van de marshmallows natuurlijk.

5. Als printjeslover eersteklas, ben ik gek op de designs van Mara Hoffman. Tot nog toe hield ze ’t bij badpakken en andere luchtige beachwear, maar nu heeft Mara ook interieurspullen ontworpen voor de Amerikaanse winkel Anthropologie. Met kussens, kleden, vloerkussens en deze geweldige stoel.

6. Ik ben gek op de theeën van Betjeman & Barton en de allereerste thee die ik ooit van ze proefde was de Pouchkine. Heerlijk! Voor de zomer brengt Betjeman & Barton twee hele theesiropen op de markt… en eentje smaakt zelfs naar die lekkere Pouchkine! Om zelf frisdrank mee te maken of te mixen met bubbels. Santé!

7. Ban.do is een van mijn lievelingsmerken, ondanks dat ik er helemaal niks (noppes nada) van bezit. Behalve een hele rits Pinterest-plaatjes dan. Dit übergirly Amerikaanse label in accessoires is namelijk alleen naar Nederland te krijgen tegen de kosten van een klein orgaan. Maar o, je zou het zo neertellen als je hun nieuwe agenda’s ziet. Gelukkig lijkt de nieuwe schoollijn van de HEMA er een beetje op…

8. Ja, hier ziet u wéér een eetfoto. Gemaakt bij Firma Pickles in de Drieharingstraat in Utrecht. Dit doe ik niet om je te kwellen, maar om je daar als de wiedeweerga heen te sturen. Met heerlijke dunne kruidenfrietjes en sappige burgers (ook vega: op de foto had ik een zoete aardappelburger).

9. Verse kersen. Ze zijn er weer! Fiets eens langs een weiland of boerderij op zoek naar kraampjes waar kersen worden verkocht. Zomerser kan niet!

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *