Dingen waar je blij van wordt

Bubbeltjesplastic. Een gratis bron van vermaak  Een verse pot pindakaas aanbreken. Dubbel zo fijn: eerst je mes door dat folie en daarna je mes in de ongerepte pindakaas. Over straat gaan met een grote bos bloemen in je armen. Zo vrolijk! Koude pizza leftovers. In je eentje keihard zingen in de auto. Who cares dat passanten je raar aankijken? Als je maar lol hebt. Een héle fijne nieuwe plaat ontdekken en die continu op repeat draaien (voor mij is dat momenteel Avalanche van Quadron) Kid President. Hij blijft hartverwarmende dingen doen. Keihard moeten lachen om de boeken van David Sedaris. Zelf granola maken. Bonus: je huis gaat er superlekker van ruiken. Oude familiefoto’s. Vooral de erge waarop iedereen er ver-schrik-ke-lijk uitziet, waar je heel hard om moet lachen met je broertje. Noodles die in de oud papierbak ligt te slapen. Iemand op tv zien en ontdekken dat die heel erg lijkt op iemand die je kent. Als mensen zeggen dat je lekker ruikt Je favoriete series die weer beginnen. Een joggingbroek vinden die zó zacht is dat je erin zou willen trouwen. Wat zeg ik; ermee zou willen trouwen. Ricottapannenkoekjes bakken in het weekend. Lekker met citroenrasp erdoorheen en vers zomerfruit erbij.

Boodschappen doen bij de Aziatische supermarkt. Ik ga daar altijd uit mijn dak van de leuke verpakkingen en avontuurlijke ingrediënten die ik ontdek. Dat de Nederlandse vertaling van ‘Moranthology’ van Caitlin Moran uit is!Schommelen. Loop nooit de kans mis om even gebruik te maken van een vrijstaande schommel op een verlaten speelterreintje. Nee, daar ben je niet te oud voor!Als je kat helemaal pluizig en zacht binnenkomt van de regen.Als je niet hoeft na te denken over wat je vanavond nou weer eens moet koken. Omdat je de boodschappen al in huis hebt, bijvoorbeeld. Of kliekjes hebt van dat yummy gerecht. Of gewoon lekker uit eten gaat (the best)!Knuffelen met mijn baby neefjeElke avond voor het slapengaan minstens 3 dingen opschrijven van die dag waar je dankbaar voor bent. Ik probeer het zo vaak mogelijk te doen, maar het schiet er nog weleens bij in. Toch zou ik het eigenlijk elke avond moeten doen: als je gaat slapen met positieve gedachten van dankbaarheid, slaap je lekkerder en word je ook weer frisser wakker.Een leuke citytrip boeken. Gewoon, omdat het kan.

Nog meer dingen waar je blij van wordt:

Shirt met een heeele mooie tekst (mijn moeder heeft ‘m in het blauw ;)) van Twenty Three via The Sting

Tip: geef eens een bosje bloemen cadeau dat je mooi inpakt met een papiertje eromheen en een kaartje eraan. Spreading happiness!

Zooey loves a manicure!

Kniekousen met katten (en die oortjes!) van Lazy Oaf:

Cher Horowitz uit Clueless, vereeuwigd met waterverf (door een Hollandaise nog wel!)

Mooi ochtendmantra om de dag mee te beginnen (want opstaan valt soms niet mee):

In Montreal (Canada) hebben ze een bushalte die is uitgerust met schommels in plaats van bankjes. En het wordt nog mooier: al schommelend maak je muziek.

Note to self: misschien vanavond toch maar even die computer uitzetten en langsgaan bij pap&mam/oma:

Have a happy day!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *