Dingen waar je blij van wordt: maak een filmpje van je levensverhaal

Advertorial

Oké, het is niet het meest gezellige gespreksonderwerp, noch het meest romantische: je uitvaartverzekering (je denkt nu vast: “NEnz, waar gaat dit heen?”, maar ik ik beloof je dat het de moeite waard wordt – anders zou ik dit niet schrijven – have a little faith in me).

En toch heb ik ‘m al jaren, voor je-weet-maar-nooit. Met mijn onhandigheid is zo’n verzekering trouwens barre noodzaak (mijn geliefde noemt mij altijd liefkozend – of nou ja daar ga ik dan maar vanuit – “een kluns”), want ik loop vast nog eens een keer tegen een bus aan in mijn poging om een groep fladderende duiven te ontwijken (mijn vriendinnen zullen dit beamen), steek mezelf in de fik door in een flanellen kerstpyjama popcorn te bakken aan het gasfornuis of ik struikel op vakantie over mijn eigen bohémien sandaaltjes en val in een ravijn.

En het punt is: je kunt wel zeggen, “ach, als ik dood ben, merk ik er niks meer van”, maar ik zou absoluut niet willen dat mijn geliefden, overmand door verdriet (want reken maar dat ze overmand zullen zijn door verdriet als ik er niet meer ben; dat druk ik ze bijna dagelijks op het hart) ook nog eens moeten betalen voor mijn roze glitterkist, de bloemenzee van felgekleurde dahlia’s en het bijbehorende live optreden van Lianne La Havas & Gregory Porter.
Zo’n verzekering heb je dus eigenlijk een klein beetje voor jezelf – want je wil dat er een mooie afsluiting komt aan een leven vol joie de vivre – maar vooral voor de mensen om je heen. Je lief op de eerste plaats. Als je alle mooie momenten die jullie samen hebben gedeeld, achter elkaar zou zetten in een filmpje, zou je je vast realiseren dat er ook een mooie aftiteling hoort bij jullie lovestory.

Daar is nu een hele leuke (ja een echt leuke, pinky-swear) gadget voor bedacht. Als je naar www.jullieverhaal.nl surft en inlogt met je Facebook-gegevens, wordt daar – zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen! – ter plekke een allerschattigst animatiefilmpje van gemaakt. O en jongens, dat is léuk! Ik zag mij & mijn lief over het scherm lopen als kleine ukkepukkies, verliefd worden, gaan samenwonen, dineren bij ons favoriete restaurantje in Parijs, naar een concert van Cody ChesnuTT en uiteindelijk samen mooi & gelukkig oud worden. Onze eigen romcom. Zucht. Als je het filmpje deelt met iemand die belangrijk is in jouw leven, maak je ook nog eens kans op een privé bioscoopsessie met je 20 beste vrienden, waarbij voorafgaand aan de hoofdfilm jullie eigenste mini-romcom op het witte doek vertoond wordt. Lief!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *