Een kijkje in mijn huis

Op tweede Paasdag vorig jaar stond ze ineens op de stoep, met een autootje dat volgepropt zat met stoelen, kleden en andere interieurspullen: interieurstyliste en fotograaf Souraya van Binti Home. Souraya fotografeert interieurs door heel Nederland en haar producties worden opgenomen in bladen als VT Wonen, Viva, Flair en 101 Woonideeën. Ik weet nog goed dat ze me mailde omdat ze mijn blog had gevonden en me vroeg of mijn huis soms ook zo kleurrijk was? Ik stuurde haar wat foto’s (ik woonde toen pas een paar maanden in mijn nieuwe huis) en een tijdje daarna trok ze een dag lang bij me in om foto’s te maken, bagels te delen en Noodles – die ineens een carrière als fotomodel bleek te ambiëren – uit haar frames te jagen.

Het was heel leuk om iemand met verstand van interieurstyling over de vloer te hebben. Souraya gaf me veel tips over kleuren en aankleding en bracht me op ideeën. Inmiddels hebben de foto’s ook in Flair gestaan en krijg ik vooral heel veel vragen over dat kelim kleed op de bovenste foto. Gelukkig zie je ze op heel veel plekken – vooral online – zo vond ik o.a. een uiterst betaalbare kelim (OTTO), een zwart-witte kelim (Sissy-Boy Homeland) en heel veel felgekleurde kelims (Etsy).

Dus wat zeg je ervan: ga je met me mee op tour? Gezellig, laten we beginnen:

Op dit rek pronken onze mooiste boeken, meestal de exemplaren die we het laatst hebben aangeschaft. Een mix van mode, muziek, kunst en boeken over eten, héél veel boeken over eten…

Je kunt me héél blij maken met verse bloemen. Het liefst ga ik op zaterdagochtend naar de bloemenmarkt op het Janskerkhof in Utrecht om met armen vol bloemen weer huiswaarts te keren (om vervolgens te vergeten dat ik daar ook nog mee op de fiets moet).

Sinds mijn lief en ik een platenspeler aan hebben geschaft, lopen we stad & land af, op zoek naar mooie platen. We krijgen ook heel veel platen van familieleden die ze niet meer draaien.

Niks is meer ontspannen dan even een plaatje op zetten. De sfeer in huis verandert er meteen door.

De keukenmuur was wit toen wij hier introkken, maar aangezien wij nogal vaak en uitgebreid koken (lees: mijn lieftallige wederhelft maakt er een slagveld van), besloten we dat we daar iets anders mee moesten (anders had er nu een kleurenpallet van spatten op gezeten, mark my words). Het liefst wilde ik van die Portugese tegeltjes, maar omdat die nogal kostbaar zijn, besloten we de muur met zwarte schoolbordverf onder handen te nemen. Handig is dat je er alle leuke quotes van Pinterest op kunt schrijven. En vrienden mogen hier niet weg voor ze iets op de muur hebben gezet.

De woonkamer is via een lange gang verbonden aan de werkkamer. Tussen beide kamers zit een patio. Er was weinig aan de tuin gedaan toen we dit huis kochten, maar het is een hele fijne plek om lekker in mijn hangstoel te lezen met Noodles op schoot. We zijn nu ook bezig om wat aan de ondergrond te doen; dit weekend gaan we grind storten.

In de lange gang hebben we planken opgehangen waarop we fotolijstjes hebben gezet met daarin concertfoto’s, gesigneerde cd-hoesjes en postertjes. Het gesigneerde cd-hoesje van Amy Winehouse is me heel dierbaar (geschreven met haar tong uit haar mondoek, met een zilveren fineliner van de HEMA).

Onze boeken staan voornamelijk op kleur gesorteerd, omdat het anders pijn zou doen aan je ogen. Nadeel: als je een boek zoekt, weet je soms niet meer welke kleur de rug had. Maar ach, dat houdt het avontuurlijk. En zo kom je nog eens een boek tegen dat je interesse wekt!

Ik omring me aan mijn bureau het liefst met spulletjes waar ik blij van word. Mooi vormgegeven verpakkingen, boeken en vooral veel kleurrijks.

De grote witte wand gebruik ik als inspiratiemuur: met washi tape plak ik alles op de muur dat me inspireert.

Op de slaapkamer. Ik zocht heel lang naar een witte gelukskat (‘Maneki Neko’) maar kon die niet vinden, tot een vriendin me deze cadeau gaf!

Met veel dank aan Souraya van Bintihome.nl voor de prachtige foto’s. Ik wist dat mijn huis er beter uit zou zien als ik de smeulende puinhopen op zou ruimen, maar op beeld – gevangen door jouw lens – ziet het er supermooi uit! Dank je voor de inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *