Happy item: coole sjaals

Met sjaals heb ik ongeveer hetzelfde als met ansichtkaarten, waar ik laatst iets te hysterisch over aan het jubelen was tegenover een verkoopster bij Paperchase, die in een Oscarwaardige prestatie net deed alsof ze ’t hélemaal begreep, maar volgens mij ondertussen moet hebben gedacht: “wat een mafkees”. Sjaals (slash ansichtkaarten) zijn zo geweldig omdat je met een klein stukje van iets (in dit geval: stof) gewoon een soort klein kunstwerkje binnenhaalt. Met de mooiste prints en dessins. Hoe vaak ik wel niet gehuld in outfit voor de spiegel heb gestaan terwijl ik dacht: ‘er mist nog iets… ha, een sjaal!’. Misschien nog wel het meest geniale van de sjaal is natuurlijk zijn functie: als je net zo’n koukleum bent als ik, blijf je er ook nog eens warm mee. Eureka!

In de webshop van Esprit zag ik de leukste sjaals – pardon, kunstwerkjes – waaronder bovenstaande beauty met minuscule pompomrandjes, een fijne etnische print en vrolijke kwastjes (kortom: alles dat goed is in dit leven, verenigd in een sjaal). Andere exemplaren waarvan mijn hart ging zingen, zijn de XXL-sjaals met ikat-print. Laat ik je nu meteen mijn levensreddende tip van de hand doen: een XXL-sjaal is je redder in heel veel noodgevallen. Laat me een paar situaties schetsen:

1) stel, je zit in de bioscoop (want wij jonge blommen zitten daar weleens) en de airco staat veel te hard aan (wat, laten we wel wezen, ALTIJD zo is) waardoor je de hele film door zit te klappertanden en andere bioscoopbezoekers beginnen te klagen dat ze de film niet kunnen verstaan. Dit zal je niet overkomen als je in het bezit bent van een XXL-sjaal die je handig om je heen kunt draperen als dekentje!

2) stel, je bent op een koude herfstavond onderweg in de auto en je krijgt onverwachts panne. Jouw hippe XXL-sjaal voorkomt dat jij verandert in een lichtblauwe ijspegel op deze gure avond terwijl je in het aardedonker de komst van de Wegenwacht af moet wachten.

3) stel, je bent op een feestje en je scheurt uit je skinny jeans. Voor een ander zou dit een ramp zijn, maar jij verblikt of verbloost niet, terwijl je je XXL-sjaal handig om je heen drapeert als zijnde een superhippe bohémien rok.

De som is simpel: chilly weather + cool scarf = op alles voorbereid.

Deze sjaals (en nog veel meer coole exemplaren) zijn gewoon via internet te koop, en wel hier: Online Shop Esprit. Laat dat gure herfstweer maar aanrukken, we’re prepared for batte!

 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *