Het wordt weer handschoenenweer!

Handschoenen hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij. Je draagt ze maar een paar weken per jaar en dan word je al gek van het gekriebel of het feit dat je niet normaal lippenbalsem op kunt smeren, aan je wenkbrauw kunt krabben of even een muntje uit je portemonnee kunt vissen.

En tóch heb ik het voor elkaar gekregen een flinke collectie aan te leggen. Sterker nog: ik kijk er elke Herfst weer naar uit om een nieuw paar aan te schaffen (zeer on-Boeddhistisch van me, I know). In de gang staat een mand met daarin onder andere: (u kunt nu nog wegzappen) roze handschoenen van boterzacht leer met tekeningen van Christian Lacroix (ooit voor 20 euro op de kop getikt in een outlet en nog steeds drager van de titel ‘De Vondst Van Mijn Leven’),  een aantal bonte wollen handschoentjes van Accessorize, veelal zonder vingers of met zo’n handig ‘wantenkapje’, en ook lange wollen grijze handschoenen van Liu Jo, die helemaal bewerkt zijn met pailletten en kraaltjes. Van die laatste word ik nog steeds week in mijn knieën als ik ze zie en toch heb ik gemerkt dat er maar weinig gelegenheden zijn waarop je lange wollen handschoenen tot ellebooghoogte kunt dragen. Ja, of je moet dan weer een winterjas met driekwartmouwen zien te vinden, maar ja, da’s ook weer zo wat: dan ben je voor de rest van de winter overgeleverd aan je lange wollen handschoenen of anders kippenvelarmen. Tot ik daar een oplossing voor heb gevonden, verlekker ik me alvast aan verse aanvoer in handschoenenland. Lekkert u vooral mee:

1. So cute: wijnrode handschoentjes met kwastjes, geheel in Gypset-stijl (€28,20 Alice Hannah via ASOS)

2. Katoenen handschoenen met een ultiem Franse print: ‘Métro boulot, dodo’, wat zoiets betekent als ‘leven om te werken’ (€35,- Quand les Poules Auront des Gants via Winaretta)

3. Luxe gebreide handschoentjes met een knipoog (€105,12 Moschino)

4.Katoenen handschoenen met de Franse uitdrukking voor ‘De kers op de taart’; La cerise sur le gateau’ (35,- Quand les Poules Auront des Gants via Winaretta)

5. Lederen handschoentjes met kleine uitgesneden bloemetjes… chique! (€28,- via Topshop)

6. Lange, waanzinnige gebreide handschoenen met opvallend breiwerk (ongeveer €173,-, wowza! Missoni)

7. Gebreid in fijne kleurtjes bij elkaar (€6,90 Forever 21)

8. Preppy & happy zonder vingers! (€17,95 Alice Hannah via ASOS)

9. Mooi gestreept (€69,00 Missoni via Yoox)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

 • mamski
  oktober 6, 2011 - 20:23 | Permalink

  En ja hoor, zonder verder te lezen, zonder haperen de Missoni gekozen en natuurlijk weer de duurste (is dat een genendingetje?). Past wel mooi bij mijn Missoni sjaal die ik na jouw blog gelezen te hebben meteen op ga zoeken.

 • oktober 6, 2011 - 20:39 | Permalink

  De Moschino’s zijn echt to die for! <3 Geweldig. Maar nee, ik moet ze niet hebben. Echt niet. Draag nooit handschoenen. Echt niet.

 • oktober 7, 2011 - 07:06 | Permalink

  Zelf ben ik erg voor handschoentjes met zo’n touwtje, zodat je ze in je mouwen kunt steken en je ze niet kwijt raakt.

  En oh. ook 10 punten voor wanten.

 • oktober 7, 2011 - 11:06 | Permalink

  Ik ben niet zo’n handschoenenmens… maar SJAAAAALS! <3

 • oktober 8, 2011 - 14:06 | Permalink

  Hee Nenz!
  Ik zag deze DIY voor Missoni sneakers en ik dacht dat moet ik je even sturen (Missoni vind je toch geweldig?:d)
  Dit is de link: http://www.refinery29.com/who-needs-target-we-ve-got-diy-missoni-shoes/slideshow#slide-1

  Ik hoop dat je het leuk vind! 🙂

  liefsx

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *