Japan in je haar

  
Palty2

Laat het maar aan Japan over om de leukste productverpakkingen te ontwerpen. Ik doe nergens liever boodschappen dan bij één of andere obscure toko waar ik dan allerlei geheimzinnige verpakkingen aanschaf waarvan ik niet zeker weet of er nou geroosterde insecten of sushi-sesamzaadjes in zitten. Nee, ik moet bekennen dat ik bij de toko voornamelijk shop vanwege het visuele aspect. Zo staat er in één van mijn keukenkastjes nog een familieverpakking gepofte zoete aardappel-repen in de prachtigste kleur paars die je ooit hebt gezien, maar die werkelijk niet te eten zijn. Om over de mand vol Hello Kitty-snoep nog maar te zwijgenPalty. Mijn moeder, die de passie deelt, dacht ooit de aankoop van de eeuw gedaan te hebben in de Turkse supermarkt met 100 zakjes saffraan. Bij thuiskomst bleek ze geen saffraan te hebben aangeschaft, maar 100 zakjes oranje kleurstof…Maar 't doosje is wel bééldig.

Laatst surfte ik op het net per ongeluk tegen een verpakking Japanse haarverf aan. Er ging een wereld voor me open. Nóóit geweten dat er naast de glamourhaarverf van Doutzen & Eva Longoria en de no-nonsense verf van de HEMA ook nog zoiets ultiem cutes zou bestaan als de Japanse Palty haarverf. Alsof al dat mooi is in deze wereld is samengekomen op één kartonnen doosje. Magisch. En nou ja, als je  haarverf-tinten op de markt brengt die 'raspberry macaron' en 'macaron beige' heten, ben ik natuurlijk voorgoed verloren. Op één van de verpakkingen staat zelfs een Japanse schone die ter plekke een macaron verorbert. Have I died and gone to haarverf-heaven? Ik denk dat het er heel dicht bij in de buurt komt. Nu weet ik natuurlijk alleen niet hoe de verf zelf is; of we er massaal groene lokken van gaan krijgen bijvoorbeeld. Maar, er is maar één manier om daar achter te komen en dat is: aanschaffen die hap. Via eBay.


Palty (4)

 
Macaron Ik vond de commercial van Palty trouwens ook wel heel aandoenlijk:

Boombox Harajuku Girls – Gwen Stefani

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *