Lovely Links

Kate Spade. Ik adoreer alles wat dit label doet. Dus je begrijpt dat ik mijn lol niet op kon toen ik zag dat Kate Spade op 15 januari een boek uitbrengt! In Things we Love wordt het 20-jarig bestaan van het label gevierd en lees je alles over inspiratie. Te koop via Amazon.

In groep 3 leerde Juf Maud ons om katten en honden te vouwen… en dat ben ik nog steeds niet verleerd! Maar de kunstjes die ze op de website 365 Days of Origami uithalen met een simpel stukje papier, laten mij ademloos achter.

Laat het maar aan de redactie van Hello Giggles (o.a. bestaande uit Zooey Deschanel) over om een lekker nuchter stuk te schrijven over levenslessen voor 2013.

Volg je de HBO-serie ‘Girls’ al? Dan ben je vast verheugd te weten dat nagellak-goeroe Deborah Lippmann vier kleuren nagellak heeft uitgebracht, geïnspireerd op de personages Hannah, Marnie, Shoshanna en Jessa. Meer weten? Check de Deborah Lippmann x Girls nagellak in de webshop van HBO.

Geheel logisch is dan ook dat ik je nog even doorverwijs naar de website van Girls, aangezien seizoen 2 al voor de deur staat (op 13 januari!). Deze serie wordt ook wel aangeduid als het jongere zusje van Sex and the City – omdat het hier over twentysomethings in New York gaat – maar is veel rauwer en edgier. Bovendien vind ik het een verademing om eens een serie te bekijken die niet zo ‘gelikt’ is. Dat wil zeggen: zonder dure outfits en gepolijste actrices. En de humor is geweldig.

Ooh la la! De favo adresjes van regisseur en filmmaker Woody Allen in Parijs, via Do It In Paris (waar je nog veeeel meer coole adresjes in Parijs vindt). Trouwens tip de la tip voor Parijs-lovers: echt even ‘Midnight in Paris’ kijken, van dezelfde meneer.

Wat zijn ze toch vrolijk; de metalen Eiffeltorens voor thuis van Merci Gustave! Ik wil er een in roze, in blauwgroen en een zilveren, s’il vous plaît!

Met een deurmat waarop ‘Bless this mess’ staat, komen je gasten in ieder geval met een big smile binnen in je paleisje. Te koop via Urban Outfitters.

Een leeslijst door elke jonge Hollandaise met ambities: Career books every young woman should read. Ik ben vooral benieuwd naar het boek van Tina Fey!

Al die mooie quotes die je voorbij ziet komen op Pinterest, cool vormgegeven a la filmposters? Die maak je zelf via Turn your quote into a masterpiece. Zo lijkt jouw eigen quote wel afkomstig van een of andere wijze goeroe. Verspreid ze via Facebook of stuur ze door naar je vrienden.

Gezien een voorval afgelopen nieuwjaarsdag waarop een glitterwaxinelichtje een steekvlam gaf en een kerststukje aan de keukentafel in de fik zette (gelukkig niemand zwartgeblakerd), ga ik maar vast blusdekens en rookmelders inslaan. De leukste rookmelder of them all (bestaan die? Ja die bestaan!) is de Chick-a-dee; geïnspireerd op het vogeltje dat vroeger standaard mee de mijnen in ging om te waarschuwen als er rook was.

De documentaire ‘Nailgasm‘ gaat helemaal over de opkomst en populariteit van nail art en de vrouwelijke entrepreneurs die deze stroming teweeg heeft gebracht. Zoals Kid Sister zong: “Got her toes done up with her finger mails matching”; dat wil jij na het zien van deze documentaire ook!

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *