Must-visit: Eyescream and Friends, Barcelona

Wat een geniaal idee: een ijswinkel in Barcelona wilde graag het traditionele Taiwanese schaafijs aan de man brengen. Alleen… zo’n hoopje geschaafd ijs, dat zag er niet al te aantrekkelijk uit, volgens de bedenkers van de winkel. “Het ziet er wat eigenaardig uit… eigenaardig, of lelijk eigenlijk”, aldus de luitjes van M Barcelona, die het concept voor Eyescream and Friends bedachten. Het schaafijs wordt doorgaans geserveerd met een enorme berg toppings & sauzen erbovenop. Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

Bij M Barcelona haalden ze het dessert uit elkaar en besloten ze het ijs en de toppings los van elkaar te serveren. Bovendien werd het monsterlijke bergje schaafijs versierd met twee oogjes. Voilà: een monsterlijk leuk ijsje. Who knew dat oogjes zo veel karakter aan een berg schaafijs konden geven!

Voor elke ijssmaak werd daarna een monstertje en een bijbehorend karakter bedacht. En je krijgt je ijsje geserveerd in een kartonnen tray, met ruimte voor twee aparte toppings en een houten lepeltje. O jongens, we moeten deze zomer zó naar Barcelona, naar Eyescream and Friends!

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *