Must-visit: Simple. in Utrecht

002_restaurant_simple_utrecht

Als ik uit eten ga, wil ik niet zo’n menukaart voor mijn neus hebben die uitklapt als een wegenkaart. Nee, veel liever heb ik dat de chef zegt: dit is het, dit kan ik f*cking lekker maken en dat ga ik nu voor je doen. Een plek waar ze dat helemaal hebben begrepen is bij restaurant Simple. in Utrecht. Elke maand is er slechts één menu, waar de chef zich volledig op stort. Je kunt kiezen of je drie, vier of vijf gangen neemt, maar that’s it. Héérlijk als iemand zich gewoon focust op één ding en dat op de best mogelijke manier probeert uit te voeren.

Simple. richt zich op bistronomie: eten met de kwaliteit van een sterrenrestaurant, maar dan zonder alle poeha. Je kunt hier gewoon relaxt aanschuiven op je Nike Air Max en voelt je er volledig op je gemak. Neem een gin-tonic (tip: dit is het enige adresje waar je Strange Donkey Gin uit Antwerpen kunt krijgen en die is érrug lekker!), leun achterover in je kuipstoeltje en laat dat gastronomische feestje maar over je heenkomen.

Dit was bijvoorbeeld zalig: bapao, geglaceerd buikspek, zoetzure veggies

004_restaurant_simple_utrecht

Ook zo leuk: na afloop, bij de koffie, kregen mijn tafelgenoot en ik dit plankje met huisgemaakte spekkies, zure matten en chocoladelolly’s. Yum!

005_restaurant_simple_utrecht

Liever thuis? Ha, komt dat even goed uit. Want Simple. heeft ook een eigen (kook)boek: ‘Simple. Bistronomie voor thuis‘ (Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021557120). Daarmee leer je de gerechten uit het restaurant ook thuis te maken. Een flinke uitdaging, maar natuurlijk fantastisch om op te oefenen.

simple_bistronomie_voor_thuis_jeroen_de_zeeuw

heart-nenznetJe vindt restaurant Simple. in hartje Utrecht, aan de Lange Nieuwstraat 88 (om de hoek bij Nijntje).

nenznet fb2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *