My Cup Of Tea: thee & koffie van Simon Lévelt testen

SimonLevelt_thee_nenznet

Bij één van de opdrachtgevers waar ik voor werk, staan altijd blikken thee en koffiebonen van Simon Lévelt op kantoor. En daar word ik erg gelukkig van, kan ik je vertellen. Want losse thee en vers gebrande koffiebonen; daar maak je toch wel echt de lekkerste drankjes mee. Daarom bestel ik nu zelf eens een berg losse thee én koffiebonen in de webshop van Simon Lévelt. Het uitzoeken alleen al is een feestje. En moeilijk. Want zó veel om uit te kiezen! Uiteindelijk ga ik voor vier soorten thee en een zak espressobonen.

Eerst de theesoorten:

SimonLevelt_thee_testen_nenznet

Met de klok mee: Earl Grey Superieur, Jasmijn Parels, Genmaicha en Lychee Love

heart-nenznetEarl Grey Superieur

Ik vind weinig dingen op deze wereld lekkerder ruiken dan earl grey-thee. Echt, ik word daar helemaal krols van. Het is de bergamot (een citrusvrucht) die ’t ‘m doet. Maar goed, er gaan hier in het huishouden vele potten earl grey-thee doorheen. Dus een superieure versie van mijn favo thee moest ik beslist eens proeven. En man, wat schittert de bergamot in deze versie. Heel fris, smaakvol en héél lekker. O, en maak jezelf gelukkig: neem een lekkere snuif uit het zakje.

heart-nenznetJasmijn Parels

Ik had ooit een collega die deze dingen altijd op zijn bureau had liggen. Daar was ik altijd intens nieuwsgierig naar. Maar goed, said collega was nogal een hork, dus heb ik er nooit naar gevraagd. Jasmijnthee is ook een van die dingen op deze wereld waarvan je het bestaan nog weleens vergeet, maar wanneer je het dan weer drinkt denkt: waarom drink ik dit niet vaker? Heerlijk bij Aziatisch eten en super rustgevend (ook niet verkeerd!). Jasmijnthee in parelvorm is extra delicaat en die moet je dan ook echt als een traktatie voor jezelf zien (because you’re worth it!).

heart-nenznetGenmaicha

Dit wordt ook wel ‘popcornthee’ genoemd, want niet alleen smaakt en ruikt deze thee daarnaar, er zitten ook echt kleine stukjes popcorn in. Popcorn? Ja, popcorn. Deze groene thee bevat namelijk gepofte rijst en dan is het nog maar een klein stapje naar gepofte mais. Deze thee smaakt notig, bijna hartig. Erg lekker als je net als ik niet zo van zoete theeën houdt. Ik ben fan.

heart-nenznetLychee Love

Fruitige theeën drink ik niet vaak, maar ik kan er op z’n tijd wel erg zin in hebben, bijvoorbeeld bij warm weer of als ik zin heb in iets zoets. Omdat lychees mijn lievelingsfruit zijn, was ik erg benieuwd naar deze thee. Zeker ook omdat ‘ie als één van de winnaars uit de theewedstrijd van Simon Lévelt is gekomen. Ik vind ‘m vrij zoet, maar dat kan ook komen door de aardbeistukjes die er bij nadere inspectie in blijken te zitten (had ik niet gezien – go NEnz!). Verder is het een biologische witte thee, gemaakt van jonge theeblaadjes. Heel licht, fris en zoet. Ideaal om een keertje ijsthee van te maken denk ik!

002_SimonLevelt_thee_testen_nenznet.jpg

SimonLevelt_koffie_testen

Dan de ‘Espresso Indonesia‘: espressobonen uit Indonesië. Die maal ik in een koffiebonenmaler, waarna mijn vriend er koffie mee zet in de Chemex. En oeh, dit is een lekkere koffie. Heel vol en diep van smaak, zonder die zure afdronk die koffie – en met name espresso – nog weleens heeft. Ik denk dat je met deze bonen ook hele lekkere ijskoffie kan maken!

SimonLevelt_koffie_testen_Indonesie

heart-nenznet Laat die herfst maar komen; dé tijd van het jaar om eindeloos te theeleuten. En koffieleuten… Zelf ook thee & koffie proberen van Simon Lévelt? Ga naar http://www.simonlevelt.nl. Cheers!

 

nenznet fb2

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *