My Cup of Tea

O jongens, wat prijs ik me gelukkig dat ik in een wereld leef waarin we thee hebben. En dat thee ook steeds meer in opkomst is; echt góede thee bedoel ik dan. Kijk alleen al naar het aantal thee-sommeliers (geweldig beroep lijkt me dat!) dat ons land inmiddels rijk is en de verschillende nieuwe theemerken die we steeds weer ontdekken.

De afgelopen maanden hebben mijn huisgenoten mijn neus & mond niet gezien, want ik loop steevast met een beker thee aan mijn lippen door het huis rond. Dit zijn mijn nieuwe favorieten:

Sweet Chai van Yogi Tea

Yogi Tea vind ik alleen al geweldig omdat er aan elk theezakje een labeltje hangt met een wijze spreuk. Hoef je meteen geen theeblaadjes meer te lezen!

Als je nog niet bekend bent met Chai: het betekent gewoon thee in het Indiaas, Afghaans en Turks. Wij kennen het vooral als een pittige Indiase kruidenthee, die lekker met melk wordt bereid. Als jouw darmen daar ook van gaan discodansen, dan kun je voor deze versie kiezen, die je zonder melk drinkt en gewoon in heet water plopt (and then there was tea…!). Je krijgt daarmee een flink pittige, kruidige thee (kruiden die erin zitten zijn anijs, venkel, zoethout, kardemom, zwarte peper, kaneel, gember en kruidnagel, dus tel uit je winst) en deze versie heeft tegelijk ook een zoetje, zodat ‘ie toch vriendelijk blijft. Ideaal om ’t lijf mee door te warmen als je uit de koude februariwind binnen komt.

Sweet Love van Kusmi Tea

De perfecte thee voor Valentijnsdag: niet alleen vanwege de naam, maar ook vanwege dat prachtige roze blikje met paisley-print en de kruidige, sensuele geur van deze thee. Ingredienten zijn zoethout, guarana, roze peper en diverse kruiden. Sweet Love belooft bovendien je energielevel een boost te geven.

Op de blikjes van Kusmi  staat aan de ene kant staat het type thee in het Frans, aan de andere kant in het Engels. Ik zet het liefst de Franse kant naar voren, hihi.

Kusmi maakte onlangs een prachtige nieuwe campagne:

Eau de Fruits Exotique / Exotic Fruit Tea van LOV Organic

Een fijne tegenhanger van al die winterse theeën, is deze exotische fruitthee van LOV Organic. Die smaakt namelijk alsof je een sappige verse mango zit te eten met je blote voeten in het zand, ergens op een verlaten eiland. Ingrediënten: stukjes appel, rozenbottel, stukjes mango, hibiscus, wilde cichorei, ananas en passievrucht. Ooh la la!

En dan nog even om bij weg te dromen: hoe leuk is deze theekraam op wielen? (via)

Leuk! Kookboekenschrijfster en illustrator Yvette van Boven tekende deze thee-tutorial voor de Italiaanse Grazia. Zo maak je zelf kruidenthee!

Trek je voordeur dicht, schiet in je huissokken en lekker theeleuten!

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *