Obsessies du jour

1. Het spijkerjack. Sinds groep 5 heb ik er nooit meer een gehad – voornamelijk omdat ik heel veel spijkerbroeken draag en er dus nooit zo het nut van inzag (om Anthony in SATC te quoten: “There’s nothing worse than stonewashed jeans and a matching jacket“). Sinds een paar weken is er dan toch een primeur in mijn kledingkast: het spijkerjasje. Voor bij mijn mintgroene/sorbetroze/bloemetjesjeans. En ik kan je vertellen: ik ben nog nooit zó gelukkig geweest met een jasje. Het kan echt overal bij (behalve een matching jeans dus), het voegt net dat beetje stoer toe aan een bloemetjesjurk of glitterschoenen, hij kleurt bij m’n ogen en hij zit verdomde lekker. Of het nou fris is of warm. I’m in love!

2. Het staat ergens op de bucketlist van mijn geliefde: eten bij Momofuku; een kleine groep van Aziatische restaurants, gerund door chefkok David Chang. Hip, low-key maar toch hoogstaand – volg je me nog? Sinds een paar jaar heeft Momofuku ook een eigen bakkerij: Milk Bar, waar immens populaire cookies, pies en cereal milks worden geserveerd. Die staat dan weer op míjn bucketlist. Onlangs schafte ik – onder luid gejuich van mijn lief – het gelijknamige kookboek van Milk Bar aan en ik ben nu al verslingerd. Laatst maakte ik een vrije improvisatie op hun ‘compost cookies’ (koekjes met o.a. chocolate chips, chips en pretzels) die onder goedkeurend gebrom werden verorberd door mijn kapper, vader, schoonzus e.a.

3. Van deze quote word ik blij: ‘My kitchen is for dancing’. Hij is nu vereeuwigd op een theedoek. Ontwerp van The Joy Of Ex Foundation, te koop via Notonthehighstreet.com.

4. Robots zijn cool! Bij Zara hangen tanktops en jurkjes met Robot-print (uit de TRF-collectie) en bij Sissy Boy Homeland hebben ze al sinds de kerstdagen de schattigste robots van karton in de winkel staan. Zo leuk! Deze doe-het-zelf-robots zijn van Studio Ditte.

5. Pioenrozen: naast dahlia’s mijn favoriete bloemen. Ik kocht gisteren twee bossen en tot mijn grote verrassing kwam mijn lief ook nog eens thuis met twee bossen. Het hele huis staat nu vol: wat een luxe!

6. Ik ben al een tijdje verliefd op deze ‘bunnimal flats’ met konijntjes van Le Bunny Bleu. Helaas worden ze alleen niet in mijn maat gemaakt (damn you big feet!). Misschien heb jij meer geluk. P.s. wel foto’s sturen als je ze hebt hè? Eerlijk zullen we alles delen.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *