Rain is just confetti from the sky

img

Regen, vervelend? Nee joh! Als het regent, ga ik het binnen als een bezetene gezellig maken (dan vallen de smeulende puinhopen me ineens extra op en sla ik aan ’t opruimen). Dan steek ik overal kaarsjes aan (zelfs op de wc en in de hal), zet ik één of ander melancholisch plaatje op (Chet Baker, Billie Holiday, Joni Mitchell) en ga ik een pot thee maken. De combi kop thee + regen + oude muziek vind ik heerlijk. Ik waan me dan een beetje in een oude film.

Een zomerbui vind ik al helemaal lekker; even afkoelen. Vaak duwt mijn vriend me dan via de schuifpui naar buiten, de regen in. En ik vind het ook altijd erg gezellig om met vriendinnen (gillend) door een regenbui te rennen. Dan is een geruïneerd kapsel opeens helemaal niet zo erg.

Bovendien is ons regenachtige Hollandse klimaat (lees: soepweer) altijd een goed excuus om de vrolijkste, meest hysterische paraplu aan te schaffen die je kunt vinden. Met matching regenjas en regenlaarzen natuurlijk. En dan met je lief, met z’n tweeën dicht tegen elkaar aan gekropen, onder die plu door de regen. Ooh la la quelle romantique! 

Wat doe jij het liefst als het regent?

Afbeelding: Kacie Cone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *