Reizende Sterren: over Karrende Keukens & Smaaknomaden

Fans van streetfood – en food trucks in het bijzonder – opgelet! We hoeven niet meer verlekkerd (en enigszins jaloers) te kijken hoe Anthony Bourdain overal ter wereld waanzinnig lekker eet bij kraampjes en food trucks op straat. Want Nederland is inmiddels ook 180 mobiele keukens rijk. Ja echt! Schrijfster Monica Abdoel noemt ze ook wel ‘Karrende Keukens’ en ‘Smaaknomaden’; de ondernemers die vol passie en vuur de boer op gaan om mensen overal in het land blij te maken met hun homemade voedsel (zie ook mijn post over Food Truck Festival Trek).

Monica brengt al ‘onze’ rollende keukens in kaart in het boek ‘Reizende Sterren’. Zo leer je de mobiele chefs kennen. Elke food truck deelt bovendien een recept met je van een specialiteit uit de betreffende keuken. De Atjar Ketimoen (zoetzure komkommers) van de Saté Man bijvoorbeeld, de niet te versmaden mayonaise van de FrietFiets, de ‘Oysters creamy temptation’ van de Oesterkar of de Thriller burger van de Thrill Grill (de food truck van Robert Kranenborg!). En, omdat food nou eenmaal goed samengaat met art en music, delen ze ook nog eens hun favoriete liedjes met je, die je te horen krijgt door de QR-codes in het boek te scannen.

Het omslag is vormgegeven als één groot krijtbord en dat is het ook, letterlijk. Geinspireerd door de krijtborden waarop food trucks hun menu weergeven, kun je met het bijgeleverde krijtje je eigen naam (of die van degene aan wie je het boek cadeau doet) op het omslag krijten.

Reizende Sterren is kortom een héérlijk boek om je inspiratie en eetlust mee aan te wakkeren. Koop Reizende Sterren meteen via de link!

Reizende Sterren; over Karrende Keukens & Smaaknomaden, Monica Abdoel
€29,95
Uitgeverij Komma
ISBN 9789491525278

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment

  • juni 13, 2014 - 17:54 | Permalink

    Ah, alleen de vormgeving al! Wauw !

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *