My Cup of Tea

Tumblr_ky9x5d08kv1qa6hruo1_400_large

Bijna mijn hele familie bestaat uit theeleuten: allemaal zijn we verzot op thee. Niets leukers om daar een ceremonietje van te maken, als een soort moment van bezinning. Je favoriete thee, uit je favoriete kopje en dat dan rustig – aan niets denkend – opdrinken. Het liefst zou ik er ook nog zo'n mooie gietijzeren Japanse theepot bij aanschaffen in het prachtigste blauw, maar vooralsnog doet mijn goedkope roze theepotje uit de Chinese groothandel het ook heel goed. Omdat het seizoen van cocoonen is aangebroken kwam ik tot de volgende post:

Mijn favoriete theeën op een rijtje (misschien heb je er wat aan!):

Heart pink De 'Paris Je t'aime'-thee van Fauchon (in goudkleurig blik met een Eiffeltorentje erop) en 'Un soir de Noël'. De eerste nam ik mee van mijn trip naar Parijs, dus elke keer dat ik die drink waan ik mij weer een beetje in het Parijse. Er zitten hele gedroogde rozenknopjes in. So pretty! De kerstthee bestelde ik vorig jaar via de website van Fauchon voor de feestdagen. Het is een heerlijke, warme, vrolijke thee met een flink fruitige smaak door de ananas, zoete sinaasappel en marschino-kersen.

Heart pink Si Nancy m'était conté van Betjeman & Barton. Dit beschouw ik als mijn heilige thee. Niet alleen omdat mijn naam erin zit (hallooohooo, een teken!), maar ook vanwege de bergamot (bergamot is mijn favoriete ingrediënt in thee) en de macaron. Wie stopt er nou macaron in thee?! Wat een fantastisch idee! Echt, met stip, de lekkerste thee die ik ken. Ik zeg atlijd: "Ik ga even een kopje Nancy-thee drinken".

Heart pinkNice Nancy-thee van Mr. Jones. Nog zo'n thee met een überschattige naam (kuch…).  en ook de Lulu's Garden-thee met lychee is erg yummy. De doosjes van Mr. Jones zijn bovendien heel erg mooi, met schattige bloemenprintjes.

En-lrg-28-Black-Tea-Flavoured-Black-Tea-Spicy-Chocolate-CHEP125-3585804000472

Heart pinkRose Green Tea van Kusmi Tea, evenals hun Spicy Chocolate. De eerste is heel zacht, echt een beetje een lente-thee. Spicy Chocolate heb ik pas recent ontdekt: een donkere zwarte thee, met een lichte chocoladesmaak. Heel lekker ter vervanging van warme chocolademelk, op een gure avond. Bovendien vind ik de blikjes van Kusmi Tea zo mooi (zo mooi!) dat ik ze 't liefst allemaal in zou willen slaan om mijn aanrecht mee te decoreren. Zo kocht ik jaren geleden de 'Love Tea', die mij eigenlijk véél te zwaar is (veel kruidnagel), maar waarvan ik het blikje – met paisleyprint – niet kon weerstaan.

Heart pinkVriendin R. is zó verslaafd aan de witte thee met lotus & lychee van Albert Heijn, dat ze – toen ze tijdelijk niet in het assortiment zaten – in een zwart gat viel. En ik vind 'm ook heerlijk: heel zacht en voor elk moment wel geschikt.

Heart pinkCelestial Seasonings Nutcracker Sweet. Een kerstthee in een bijna nostalgisch doosje, smaakt als een zoete, vanille-achtige earl grey. Past perfect bij verse speculaas. Mhhhhh!

  Tumblr_l047szwNuP1qbui7jo1_500_large

Bovenste foto via Smile into the chaos, Illu via The Notebook Doodles

Heb jij ook een favoriete thee die ik ook nog eens móet drinken?

Boombox I get along without you very well – Chet Baker

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *