Things that make me happy: de lekkerste chocolade die ik ooit heb gegeten

Met een buik vol Korean Barbecue liep ik op een zaterdagavond langs de Metropolitan Deli in de Amsterdamse Warmoesstraat. Het is dat ik zo vol zat, anders was ik vast gezwicht voor een verse cornflake-cookie, rabarberijs of de warme wafel met chocoladesaus die vriend D. zonder blikken of blozen in één keer wegwerkte (wow!). Mijn darmen krompen al ineen bij het idee. Maar zwaar onder de indruk van het assortiment, kon ik niet zonder goodies naar huis. Zo vond ik er twee zakjes huisgemaakte marshmallows, met de schattige naam ‘Killing Me Softly’ (krijg het liedje van Roberta Flack nu niet meer uit mijn hoofd); de ene in de smaak pure chocolade en de andere met witte chocolade (bonuspunten voor de zwarte stipjes van het vanillestokje). Vooral die met pure chocolade zijn belachelijk lekker (de witte wat zoet voor mijn smaak). In een vlaag van hebberigheid had ik ook nog een reep chocolade, gewikkeld in vloeipapier meegenomen. ‘Melkchocolade met gerookt zeezout’ staat erop.

Welnu, die chocolade en ik hebben inmiddels een innige liefdesrelatie opgebouwd. Wens ik normaliter niks anders dan een 70% cacao-reep pure choco, nu bewaak ik elk blokje van deze reep melkchocolade (MELKchocolade!) met mijn leven voor de chocoladebuien van mijn lief (ik heb hem voorlopig kunnen afleiden met een grote zak paaseitjes die mijn moeder nog over had).

Want deze melkchocolade is zo anders, zoveel voller dan andere melkchocolade die ik in mijn leven heb geproefd. Hij is niet zo zoet en blijft heel prettig achter in je mond (oké dit klink gestoord), alsof je net warme chocolademelk op hebt. Het gerookte zeezout maakt ‘m lekker hartig en prikkelt je zintuigen.

De chocolade wordt trouwens gemaakt door Rodney & Enver, ofwel de enige echte (Nederlandse) Chocolate Makers! De cacaobonen die zij gebruiken, worden jaarlijks per zeilschip geïmporteerd uit de Caraïben. De naam van dat zeilschip is Tres Hombres, vandaar ook die naam op de reep. Hartstikke duurzaam transport, en per verkochte reep gaat er 30 cent naar het zeilschip.

Ik geloof niet dat ik ooit nog een normale chocoladeletter of chocoladepaashaas kan eten. Proef ’t zelf!

De Tres Hombres-reep is online te koop via de website van Chocolate Makers. Overige verkooppunten vind je ook op de site.

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *