#Tongueincheek

Het meest gebruik ik de ‘see no evil, hear no evil, speak no evil’ aapjes. En de flamencodanseres (in alle gevallen van blijdschap). Bij mijn lieve schoonzusje is de smiley met de hartjesogen inmiddels versleten; die gebruikt ze steevast om te reageren op alle foto’s die ik haar stuur van mijn kat – en haar petekat – Noodles. En er gaat geen Whatsapp-sessie met mijn moeder voorbij, of ze gooit de twee handpalmen die tegen elkaar gedrukt zijn met een aureooltje eromheen in de strijd; bedoeld om ‘amen’ uit te drukken (maar iemand wees me er onlangs op dat dat gewoon een high five moet betekenen… ach, dat dekt de lading ook wel). Het moge duidelijk zijn: we converseren dankzij veelvuldig Whatsappen met z’n allen inmiddels zoveel in emoji-taal, dat je soms in je brein moet graven naar het woord voor die smiley met die tong uit zijn mondhoek.

Het schoenenmerk Del Toro, bekend van zijn fluwelen loafers die zeer gewild zijn onder modebloggers, heeft nu zelfs een hele schoenencollectie (met bijpassende tasjes!) ontworpen met emoji’s erop. De namen van de verschillende typen loafers zijn zelfs uitgedost met een hashtag, zoals #noevil, #theshit en #queenbee. Hoe 3.0! Ze zijn te koop via Modaoperandi.com.

Overigens zijn er meer mensen creatief met emoji’s; ik moest bijvoorbeeld erg 🙂 🙂 🙂 om deze ‘unofficial emoji video’ van Beyoncé & Jay-Z ’s ‘Drunk in Love’:

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *