Valentijnsdag: tijd voor Radical Self Love!

Ik hou van de woorden van Diane von Furstenberg: “de belangrijkste relatie die je hebt, is die met jezelf.” No matter what: je zit altijd met jezelf opgescheept. Dit is misschien een beetje onaardig geformuleerd, maar ik wil er maar mee zeggen dat je niet zo makkelijk afstand kunt nemen en effe een blokkie om kan gaan als je jezelf even niet zo leuk vindt. De beste relatie waarin je kunt investeren, is die met jezelf.

Maar het is niet altijd makkelijk om jezelf te accepteren, flaws and all. Dat is een proces waar je misschien wel je hele leven aan moet werken. Valentijnsdag – de dag van de liefde – is een ideale dag voor een stevige portie Radical Self Love! Love yourself, en wel nú!

8 manieren om je Radical Self Love aan te wakkeren vandaag:

1. Gedraag je vandaag alsof je er mag wezen; neem de houding aan van een zelfverzekerde babe met ballen die de wereld heel wat te bieden heeft! Misschien voel je je vanbinnen niet zo, maar probeer het eens een dagje te faken en ervaar hoe dat voelt. Het leven is te kort om onzeker te zijn over jezelf. Echt.

2.  Ga niet zitten vitten op je muffin top of je grote neus, maar spreek ze eens een keertje liefdevol toe en geef ze complimenten. Die wobbly bits (zo noemt Bridget Jones ze!) houden je toch mooi warm en die grote neus geeft je gezicht karakter. Het is tijd om ze te omarmen en gewoon lief te hebben. Je hebt ze nou eenmaal; dan kun je ze beter liefhebben dan haten, toch?

3. Begin nou eindelijk eens met dat Radical Self Love-dagboek van je!!! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Schrijf elke dag minstens twee (maar hoe meer, hoe beter) dingen op die je mooi/leuk/goed/fijn vindt aan jezelf. Het is belangrijk dat je er zelf in gaat geloven dat je de wereld wat te bieden hebt.

4. De oudste Valentijnstip ever, maar worden we er ooit moe van? Nee! Verwen jezelf met een spa-sessie in je eigen badkamer. Steek je lekkerste geurkaars aan, verhuis de orchidee of bos bloemen tijdelijk naar de badkamer, duik in een warm bad met zo’n zalige badbruisbal van Lush, lees een positief boek (Bonjour Happiness! is een hele mooie voor dit moment van Radical Self Love), sla aan het scrubben, smeer je van top tot teen in met bodylotion en lak je teennagels in een blij kleurtje. Your body is your temple. En die tempel mag best eens in de watten gelegd worden.

5. Ga op een date met jezelf. Trek wat leuks aan, doe je favoriete lippenstift op en trek de stad in. Ga ergens lekker koffiedrinken, duik een boekenwinkel of museum in of wat je dan ook maar leuk vindt, heb een fabulous lunch met jezelf en ga niet naar huis voordat je lekkere chocolade voor jezelf hebt gevonden om thuis verder te genieten.

6. Deze is van Christine Arylo: “go out and collect evidence of love. Love is everywhere. Love is free. So go out and get yourself some. Take a field trip to find love and let it into your heart. And be open to how it shows up. In a flower, the barista, a dog walking by, witnessing love in others, a sign. Take pictures of the love you see and then come home and write about it. Your love power will start to rev up instantly!

7. Dat kun je ook letterlijk nemen: onlangs verscheen er een boek van Drew Barrymore:  Find it in everything. Hierin deelt zij foto’s deelt ze de afgelopen tien jaar maakte van alles waar ze een hartje in zag. Ga naar buiten met je camera of smartphone en ga letterlijk op zoek naar hartvormige objecten.

8. Spread a little love! Praat met mensen over hoe je je voelt, luister naar hun verhalen, help een ander en maak mensen blij. Want ook al is je relatie met jezelf dan misschien wel de belangrijkste; de wereld is groter dan jouw eilandje. Connecties met anderen maken ons gelukkig en zijn nodig om het beste uit onszelf te halen.

En als dat allemaal niet helpt, zet dan gewoon hét lied op waarvan je uit je panty gaat en dans door je woonkamer (tussen twee haakjes: voor mij is dat Look Good in Leather van Cody ChesnuTT).

Lots of love en een Happy Valentijnsdag!

Foto via Paper & Stitch

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *