Baktip voor ’t weekend: Rachel Khoo’s Croque Madame Muffins

Haar kookboek ‘Chez Rachel’ staat al een paar maanden in mijn boekenkast, maar het was mijn moeder die mij vol enthousiasme wees op het recept voor de Croque Madame Muffins van Rachel Khoo. Ze had een aflevering van Rachel’s serie ‘The Little Paris Kitchen’ voorbij zien komen op RTL4 en besloot haar zaterdagochtend te wijden aan het bakken van deze kruising tussen een muffin en een croque madame (een tosti met een gebakken eitje erbovenop). Laat het maar aan mijn moeder over om me lekker te maken door food-foto’s te posten op Facebook, en dus kon ik niet anders dan op zondagochtend met mijn slaperige hoofd óók die Croque Madame Muffins van Rachel bakken in mijn nieuwe keuken. Klein minpuntje: ik ben (nog) niet in het bezit van een muffin-tray, dus gebruikte ik twee cocottes als bakvormpjes voor de muffins. Dat ging prima! Maar ben je hongeriger, gebruik dan vooral je muffin-bakplaat en maak er zes of twaalf tegelijk. Je kunt ze namelijk prima invriezen voor latere snack-attacks.

Het fijne van dit recept is: je hebt alle ingrediënten waarschijnlijk gewoon al in huis! Bloem, boter, eieren en wat voorgesneden witbrood (don’t tell the Parisians!), dat je gewoon in je vriezer kunt bewaren zodat je ’t altijd vers bij de hand hebt. Rachel gebruikt in haar originele recept ook kaas en ham, maar ik heb beide achterwege gelaten en de muffins waren evengoed heerlijk. Het zit ‘m allemaal in die goddelijke bechamelsaus (die je wel kent van je lasagne), het knapperige brood en dat perfect gegaarde eitje.

Ik kan je nu wel uit gaan leggen hoe je ze moet maken, maar dat doet Rachel zelf veel beter in onderstaand filmpje. Veel bakplezier en bon appétit!

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *