Blogloving: Color Me Katie

Blogloving

Color me katie

Als ik een instant-dosis vrolijkheid nodig heb, ren ik altijd direct naar het blog van Katie Sokoler; wiens website 'Color Me Katie' als een regenboog in het weblandschap is. Katie woont in Brooklyn, is freelance fotograaf en 'street-artist' en heeft de grootste glimlach die ik ooit heb gezien. Volgens mij kunnen we dan ook wel stellen dat het haar missie is to spread the joy; de wereld net wat leuker, gezelliger en vrolijker maken. Dat doet ze bijvoorbeeld door een soort 'flash mobs' te organiseren met Improv Everywhere: een team dat projecten realiseert. Zo speelden ze een tafereeltje uit Star Wars in de metro; medereizigers in verbazing en verwondering achterlatend. En wat dacht u van een spontane musical in de supermarkt? Ook leuk. Onlangs organiseerden ze nog 'Black Tie Beach', waarbij ze mensen optrommelden om gehuld in hun mooiste avondkleding naar het strand te komen en te gaan zwemmen, beachvolleyballen, zonnebaden, etc. Het hele strand fleurde ervan op.

Maar het zijn vaak ook de kleine dingen die Katie doet, een beetje in de geest van Keri Smith's boek 'Guerilla Art'. Dan hangt ze in het park een mandje op met gratis kleurkrijt bijvoorbeeld. Of ze tekent gekleurde voetstappen op straat.Of ze plakt oogjes op een parkeermeter, zodat het een monstertje lijkt.

Katie beplakt de muren van haar huis ook bijna dagelijks met gekleurde hartjes, sterren en vogels en maakt daar foto's van. Wat zou ik graag eens een paar uur in het brein van deze creatieveling vertoeven (lijkt me magisch)!

Color-Me-Katie_yellowtrace_02

Parkpresents

Colormekatie1

Color-Me-Katie_yellowtrace_01

4111609191_6b6c8b11ca

Op Babelgum kwam ik deze leuke mini-documentaire over Katie tegen. She seems like so much fun!

O en haar kat Moo is zóoo leuk (en fotogeniek)! Hij doet me aan Noodles denken.

IMG_0659

Heart pinkSurf naar colormekatie.blogspot.com en laat je blij maken!

Boombox Twinkle Little Star – Fredrika Stahl (uit die mooie Nissan-reclame ja!)

12 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *