Clutch voor boekenwurmen

Volgens mij heb ik nog nooit over ze gejubeld op dit blog, terwijl de afbeeldingen ervan mijn laptop dicht bevolken (foei NEnz!); ik heb het over de ‘book clutches’ van ontwerpster Olympia Le-Tan. Kleine handtasjes in de vorm van een boek, uitgedost met prachtige stoffen bookcovers van de beroemde werken van deze wereld. Van Valley of the dolls, Moby Dick en Love Story tot aan Madame Bovary en Lolita. Waanzinnig zijn ze. Maar, zoals dat vaak gaat met de waanzinnig mooie dingen van deze wereld: er hangt ook een waanzinnig prijskaartje aan. De clutches kosten je namelijk zo’n 1000 euro per stuk. Wowza!

Gelukkig heeft ASOS een leuk en grappig alternatief, à raison de €33.33: een boekvormige clutch die is uitgevoerd in blauw met gouden details en waar een grote, ‘boekenlegger-achtige’ kwast uit bungelt. Kijk, het is geen klassieker à la Nabokov, maar je hebt toch een beetje hetzelfde idee.

De Dracula-clutch van Olympia Le-Tan:

Voor de book clutch van ASOS, klik hier. En ben je toch benieuwd naar de meesterwerken van Olympia Le-Tan? Kijk dan op haar website.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *