Lovely Links

Je staat toch te kijken; als je langs een gebouw loopt waar enorme gifgroene tentakels uit de ramen steken! Leuk grapje van kunstenaar Filthy Luker, die onder de noemer ‘Art Attacks’ ook al reusachtige bananenschillen dropte op bouwplaatsen, raketten uit gebouwen liet steken – gepaard met rook – en bomen voorzag van een gigantisch paar ogen.

Chambre de Sucre specialiseert zich in ‘gourmet sugar’: suikerklontjes in de mooiste vormen die je hebt gezien. De ‘rainbow sugar‘ is mijn favoriet. Happiness in een potje!

Mooi stuk op HelloGiggles: ‘The Art of Reinventing yourself through travel‘. En heel herkenbaar: als je op reis bent geweest – al is het maar voor een paar dagen – kom je altijd weer terug als een vernieuwde versie van jezelf.

Love this: Dance like nobody’s watching! Kiek ‘r gaan! Ik dans ook weleens alsof er niemand kijkt, maar doe dat voornamelijk in mijn keuken, als er inderdaad niemand kijkt. Wat moet het heerlijk zijn om je zo onbeschaamd te kunnen laten gaan middenin een vol winkelcentrum.

De New Yorkse Katie O’Beirne laat wegwerpcamera’s achter op openbare plekken, bijvoorbeeld hangend aan een boom of een struik. Later komt ze terug om de camera’s op te halen en de rolletjes te laten ontwikkelen. De foto’s die ze erop aantreft post ze op haar blog New York Shots. Het moet toch wel een feestje zijn om af te wachten tot die rolletjes klaar zijn…

Nu in Amsterdam: een winkel met alléén maar macarons! Poptasi geeft een vleugje rock ’n roll aan de Franse charme van deze delicate koekjes.

Blogster RED van I See Red woonde vijf maanden in Shanghai, keerde terug naar haar woonplaats Melbourne en besloot de stad wat op te fleuren door geparkeerde fietsen te voorzien van een lief briefje, ofwel: ‘bike tagging’. I love this stuff.

Een lijst voor het leven: op de site van Bruce Mau Design tref je een Manifesto for growth aan, met allemaal wijze levenslessen om zoveel mogelijk uit jezelf te kunnen halen. Inspiration, inspiration, inspiration!

Blogster Mary Kay van ‘Out and about in Paris‘ beschrijft hoe het was om te dineren in Rachel Khoo’s ‘Little Paris Kitchen’; het huiskamerrestaurant dat zij vanuit haar kleine appartement in Parijs runt. Love het huisgemaakte menukaartje! Meer weten over Rachel, die haar eigen tv-serie en kookboek heeft uitgebracht? Lees dan dit nog eens.

Je kunt zeggen wat je wilt over Anna Dello Russo (bijvoorbeeld: “Waarom heeft dat mens twee gigantische kersen op haar hoofd?” of: “Woont ze in een museum ofzo?”), maar de Italiaanse editor-at-large van Vogue Japan leeft & ademt mode. En dat is soms heerlijk om naar te kijken. In de herfst brengt ze een eigen collectie uit in samenwerking met H&M, waarvan deze video een voorproefje is.

Be kind: Seven reasons you should reach out to every person ever. Wat een geweldig stuk! Dit fragment sloeg in als een bom bij mij – omdat ik in mijn leven vaak te horen heb gekregen dat ik “te lief” zou zijn, of “te gevoelig” en dat vaak wordt afgedaan als een zwakte. Het is tijd voor een revolutie voor tedere, open zielen als wij: give it and feel love! (vuist in de lucht)

11 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *