Plog it while it’s hot

Jullie reacties op mijn vorige plog waren zó leuk, dat ik plechtig beloofde er nog eentje te zullen maken. Het moest wel op een vrije dag vond ik, want anders zie je mij de hele dag alleen maar zwoegen achter een computer en dat is natuurlijk weinig opwindend. Niet dat onderstaande foto’s nu heel bijzonder zijn – ze zijn eerder doodgewoon – maar hee: dat is geloof ik het geheim van ploggen. Zo zie je een beetje hoe ik loop te rommelkonten op een dag (en wat ik eet: ook héél belangrijk natuurlijk…).

Ik heb vanochtend eerst een afspraak bij de huisarts staan dus ik moet moven! Ik werk snel een ontbijtje weg van een beetje Griekse yoghurt met homemade granola en aardbeien. De espresso is noodzakelijk en de krant is gratis (sorry voor die idiote krantenkop; daar kon ik niks aan doen).

Noodles springt alweer wild in en uit het lege fruitkistje dat in de keuken staat. Ook goedemorgen!

Eenmaal met de auto aangekomen op de parkeerplaats bij de huisarts realiseer ik me dat ik drie geurhangers aan mijn achteruitkijkspiegel heb hangen. Eh, waarom ook alweer?

Na de huisarts rijd ik naar huis en even later ben ik in de stad. Eerst even koffie op het terras bij Brandmeesters. Da’s altijd zo’n lekker rustig plekje, vooral ’s ochtends.

Heerlijk, zo’n Flat white

Even later lunchen op het terras van Moto Restaurant. Ik heb eigenlijk meer zin in iets lichts als sushi, maar wilde hier zo graag nog eens de noodles proberen. Dus ik kies toch maar voor het laatste. Ze zijn echt god-de-lijk! Ik geef eigenaresse Jo meteen een kaartje van mijn blog, omdat ze benieuwd is naar de blogpost die ik schreef over de saké proeverij bij Moto laatst.

Eenmaal thuis ga ik op de fiets boodschappen doen. Ik word nog altijd vrolijk van mijn roze Jamie Magazine-fietskrat. En hij is ook nog eens verrekte handig.

Vandaag is editie 15 van Flair uitgekomen, met daarin een reportage van ons huis. Vriendlief wil meteen 5 exemplaren kopen bij onze bladenboer. De mevrouw aan de kassa kijkt verbaasd: “vijf keer hetzelfde blad? Ja? Dat ik niet gek ben geworden…”.

Tadaa! Als je de smeulende puinhopen opruimt en er een talentvolle fotograaf (veel dank aan Souraya van Binti Home!) op los laat, ziet het er best behoorlijk uit hè? Wel gek hoor, om je toko zo terug te zien.

Noodles is verbolgen dat hij niet op de foto staat in de reportage.

Nog even relaxen en lezen in de schommelstoel in de tuin, waar Noodles meteen luid knorrend op mijn schoot springt.

Ik ga nog even wat verse kruiden planten in de bakken op het balkon. Rozemarijn, oregano, munt… mmmh! Lekker glamorous ook, die handschoenen. :p

En een bakje met zaadjes voor aardbeien. Benieuwd of dat werkt! Ik zet deze wel binnen in de vensterbank, want ze gedijen het beste bij 20 graden staat er op de instructies op de verpakking (enfin: wie niet?).

We eten bijna nooit magnetronmaaltijden, maar vanmorgen zagen we op een reclame in een bushokje dat de chef van sterrenrestaurant &Samhoud speciale magnetronmaaltijden voor Albert Heijn heeft ontwikkeld. Helemaal vega, op basis van tomaat. Die moeten we proberen! Zowel de lasagne als de chili sin carne zijn erg lekker. En: geen ontplofte bende in de keuken.

’s Avonds even relaxen met een theetje en een tijdschrift. Ik probeer de nieuwe EARTH tea. Leuk dat labeltje dat eraan hangt met ‘you never drink alone’. De opbrengsten van deze thee gaan trouwens naar waterprojecten, zoals het installeren van waterfilters in Malawi en in kindertehuizen in Sri Lanka. Echte chariTea dus! (kijk voor meer info op www.earthwater.nl).

EINDELIJK HEB IK ZE GEVONDEN! De Dreamy Chocolate Hippo’s van Barù, bij Brandmeesters. Lekker bij de thee, yum yum yum.

Daarna kijken we een korte documentaire over ‘Music Man Murray’; een man van 91 jaar die een platencollectie met ruim 300.000 elpees verzamelde op de stoffige planken van zijn winkel in Los Angeles. Mooi!

Voor het slapen gaan maak ik in bed nog een lijstje met dingen waar ik dankbaar voor ben in mijn dankbaarheidsdagboekje. Dat probeer ik elke avond te doen, al zijn het maar kleine, banale of gekke dingen (die zijn het ook waard om te vieren!). Het helpt me happy in slaap te vallen in plaats van met een kop vol zorgen (dat had ik vooral nodig na het kijken van True Detective…brrr) en ook weer vrolijk op te staan. Ik kan het iedereen aanraden.

11 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *