LalaLente!

Season’s greetings! Want het is hartstikke lente. De bijen zoemen wild door mijn tuin (dat had niet gehoeven…), de merels in de boom voor mijn slaapkamerraam kwetteren me al om 06:00 wakker, krokussen en magnolia’s ontluiken, mijn kat ligt loom te slapen onder een stoel en ik heb een ontzettende behoefte om elk zonnestraaltje te pakken dat ik pakken kan. Ik ben ook wel blij met zo’n fris, vers seizoen, want dit jaar heeft zich vooralsnog niet bepaald afgespeeld naar het script dat ik in mijn hoofd had. Ik weet niet waarom, maar ik ben niet helemaal mijn vrolijke, levenslustige zelf. Misschien komt het doordat ik vooral heel druk ben met schrijfklussen zoeken en het omhoog houden van alle gebruikelijke ballen, zoals werk, vriendschappen, relatie, familie, gezondheid, ontploft huishouden, knettergekke kat onderhouden, etc. Om weer een evenwichtiger mens Nens te worden, volg ik momenteel een e-cursus Mindfulness van Happinez en doe ik aan yoga. Het lijkt wel te helpen, kan ik je zeggen (namasté!).

Tijd om de komst van de lente te vieren en te omarmen. Dit is mijn happy to-do-lijstje:

Dingen die ik wil doen: in mijn schommelstoel hangen in de tuin, uitwaaien aan zee, yoga-oefeningen doen als ik wakker ben, nieuwe groenten, fruit en kruiden planten in de bloembakken in de tuin en op mijn balkon, lekker op terrasjes hangen, picknicken in het park, uitwaaien op de fiets, cocktails shaken in de keuken en héél veel homemade lekkers maken in mijn keuken.

Op mijn wishlist: eigenlijk niks (less is luxe!) behalve een nieuw paar Allstars of andere lage gympies; mijn roze Chucks zijn helemaal vaal geworden wegens te veel stranddagjes en zonne-uren vorig jaar.

Kleding/accessoires die ik weer op ga graven uit mijn kast: leren jackies, mijn Vans met Liberty-print, tassen met pompoms, vrolijke kettingen met kwastjes, nagellak in pastelkleuren, boyfriend jeans, alles met een neon randje, ballerina’s, mijn glitter Anniels (woohoo!).

Boeken die ik wil lezen, chillend in mijn hangstoel met een glaasje water met munt en citroen binnen handbereik: The Fire Starter Sessions van Danielle Laporte, Leven vol overgave van Gabrielle Bernstein en Everything is perfect when you’re a liar van Kelly Oxford.

Dingen die ik ga koken: Vietnamese spring rolls; van die rijstvelletjes gevuld met groenten en kruiden (…mmh pretty food), lekkere Aziatische salades en asperges – véél asperges.

Baksels waar ik mijn keuken naar ga laten geuren: pavlova’s met fruit, de vrolijke gekleurde meringues van de Meringue Girls (verslavend leuk om te maken!), citroentaart, dingen-met-rabarber (ziet er altijd zo indrukwekkend uit, maar ik doe er nooit wat mee).

Wat ik drink: groene thee, water met munt en citroen, huisgemaakte mojito’s, Corona’s met een limoentje erin (we’re big on the citrus fruits hier in huis ;), saké en de ‘Elderblossom Collins’ uit ‘Homemade Zomer’ van Yvette van Boven.

Geniet ervan jongens, met volle teugen!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *