De lekkerste films over eten

Vaak zijn het niet het decor of de acteurs of de kleding (oké, oké, vaak toch wel de kleding) die mijn ogen aan het scherm gekluisterd houden wanneer ik een film kijk. Het waren de macarontorens van Ladurée in Marie-Antoinette, die sandwich waar het eigeel langzaam uit druppelt in Spanglish, die croissants die Meryl Streep met zoveel liefde bakt in It’s Complicated en die soezentaartjes uit The Grand Budapest Hotel, oftewel: de food porn. En het wordt nog mooier: er zijn namelijk ook films waarin eten de hoofdrol speelt. Hieronder een paar van mijn favoriete food-films:

The Hundred-Foot Journey

Naar het boek ‘Truffels & Tandoori’ dat ik al eens had gelezen. Mooi verhaal, mooie beelden en wat een smakelijke ingrediënten komen hierin voorbij. Een echte feel-good-film.

Chef

Dé langverwachte film over een restauranteigenaar die zijn hart volgt en een food truck begint. Met o.a. Scarlett Johansson en Sofia Vergara en een heleboel food porn.

Jiro Dreams of Sushi

Ik zag deze documentaire in de bioscoop met een paar vrienden nadat we net uitgebreid Italiaans hadden gegeten en… na afloop zijn we meteen sushi gaan eten. Hoe Jiro zijn sushi ‘lakt’ met dat kwastje… omg.

The Ramen Girl

Oké, deze film moet het misschien niet zo hebben van z’n verhaal, maar reken maar dat je er trek van krijgt in ramen (noodle soep). Een Amerikaans meisje reist naar Japan en wordt verliefd op dit traditionele gerecht. Ze besluit ramen chef te willen worden.

Ratatouille

Een Disney-film, in Parijs, over eten. Need I say more? Ik ga deze zéker weer kijken tijdens de feestdagen.

The Lunchbox
Deze film staat nog op mijn kijklijstje: over hoe een man en een vrouw elkaar leren kennen via het lunchbox-systeem in India.

Eet, eh, kijk smakelijk!

14 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *