The Instagram Tag

Tag, you’re it!” riep Danielle van het coole blog Culturalize op Twitter. En toen had ik ineens ‘The Instagram Tag’ aan m’n neus hangen. Om terug te kijken op het afgelopen jaar aan de hand van mijn leukste/opvallendste/lekkerste foto’s op Instagram (volg me op instagram.com/nenznenz als je vaker mee wilt spieken).

En dus, een kleine terugblik op het afgelopen jaar, aan de hand van de vragen van Danielle:

Wat is je allerlaatst geplaatste foto op Instagram?
Onze kerstboom stond wegens tijdgebrek al een week kaal te wezen in de woonkamer, maar afgelopen weekend namen we er eindelijk de tijd voor om ‘m op te tuigen. Ik was net teruggekomen van de kerstmarkt in Düsseldorf, dus daar gingen we: kerstplaatje op (New Orleans Christmas is een hele leuke cd), kaarsjes aan, kopje thee, lebkuchen (Duitse peperkoek) erbij…. en eerst een triljoen kerstlampjes ontwarren. Maar toen stond ‘ie. Ik word zo blij van deze boom; er hangt een berg ornamenten in die we (of nou ja, ík; mijn lief blijft daar zo ver mogelijk vandaan) de afgelopen jaren hebben verzameld, elk met een verhaal. #christmas

Wat is de allereerste foto die je plaatste op Instagram? #TBT
Op 3 januari 2012 plaatste ik mijn allereerste foto op Instagram; van deze hysterische broche die ik elk jaar trouw op doe met oud & nieuw. Yes, I’m a nerd. #happynewyear

Wat is je allerleukste foto op Instagram waar je zelf op staat?
Deze foto met mijn neefje Nathan is me erg dierbaar. Hij was hier ongeveer zeven maanden oud. Inmiddels zijn we alweer een half jaar verder. Als ik down ben, kijk ik altijd op mijn telefoon naar filmpjes of foto’s van hem. #dingenwaarjeblijvanwordt

Van welke Instagramfoto krijg jij ter plekke heimwee?
Op dit moment heb ik heimwee naar elke plek waar de zon schijnt. Deze foto nam ik vanaf het balkon van mijn hotel in Valencia, aan het strand. Het was mijn allereerste echte strandvakantie (ik was altijd meer van de citytrips), waarbij het me duidelijk werd dat ik ook best goed ben in de hele dag op mijn luie krent liggen in de zon. Afgelopen zomer zijn we nog eens teruggegaan naar dezelfde plek. #luiekrent

Wat is het állerlekkerste gerecht dat je in 2014 op Instagram hebt gezet?
Vorige maand nam mijn vriendin Natalia me mee naar de Foodhallen, bij haar in Amsterdam. Zij ging in de rij staan bij de Vietnamees voor een broodje bahn mi om samen te delen terwijl ik een lekkere hotdog uit zou zoeken bij de stand van Bulls & Dogs. Ik scande het menu op het krijtbord, tot ik het woord ‘popcorn’ zag staan. “Die met popcorn graag”, zei ik tegen de standowners. “Je weet dat die vega is?”. Even better. En het werd nog mooier: deze hotdogs worden geserveerd op pretzel-broodjes. #OMG

Welke foto kreeg in 2014 de meeste likes?
Ik ben groot fan van de Meringue Girls en toen ik voor het eerst hun gekleurde meringues had geprobeerd na te maken, kreeg ik zelfs van hen een like op het eindresultaat! #yay

Wat is de allerleukste foto die je in 2014 maakte van een (huis)dier?
Deze van mijn kat Noodles, die chagrijnig zat te kijken naar mijn nieuwe sneakers met kattenhoofden. Ik plaatste er de tag #mycatissad bij.

Welke fotobewerkingsapps (of Instagramfilter) gebruikte jij het meest?
Filter Valencia, alleen al vanwege de naam mijn favoriet! 🙂 Filter Mayfair gebruik ik ook vaak.

Wat is jouw meest gebruikte hashtag op Instagram (top 3)?
Ik denk #dingenwaarjeblijvanwordt. Omdat er nou eenmaal een héleboel dingen zijn waar ik blij van word! 🙂

Ik nomineer…

– Joyce van Prettybrilliant
– Des van Desschrijft
– Elsbet van La Vie Pure
– Femke van Younique Blog
– Pauline van FairyGodMotherr

Vind je ’t ook leuk om mee te doen? Kijk voor meer info over The Instagram Tag 2014 op Culturalize.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *