Dingen waar je blij van wordt

De verjaardag van mijn lief organiseren bij ons thuis, voor een man of 30. Ik heb twee dagen staan bakken, maar heb niet lopen stressen (een wonder) en heb enorm van het proces genoten (go ik!). Snickermuffins, de beruchte pecannotentaart (daar staat mijn schoonfamilie voor te dringen als ware het de kaartverkoop voor een concert van Beyoncé) en een pavlova met chocolade en rood fruit die ik ter plekke nog even af moest maken terwijl Neef L. en Oom R. me op mijn vingers zaten te kijken. En alles is schoon opgegaan en iedereen was misselijk. Yay! Ons nieuwe huis delen met familie & vrienden. Hyacinten op mijn bureau. Ruikt naar lente!Dat mijn familieleden altijd dingen gaan bakken en koken voor je als ze langskomen. Hoera voor de verse lempers van mama, de pandan cake en wadji van Oom R. en de heerlijke maaltijden van mijn schoonmamski en schoonzuski!Dit stukje van Des, die bevallen is van een bloedmooie zoon, genaamd Adam! Gefeliciteerd Des (en darling, you don’t need blauwe glitternagellak to be gorgeous)!Sehr spontaan een gewone doordeweekse dag vrij nemen, samen met je lief en uuuuultra rustig aan doen. We hebben samen ontbeten, koffie gedronken en plaatjes gezocht in de stad.Die roze potjes nagellakremover van Bourjois. Geen watjes, geen stinkende remover, hoera!Dat moment in New Girl waarop JESS & NICK GAAN ZOENEN! Sorry voor eventuele spoilers maar kom op: je wist vanaf aflevering één al dat het eraan zat te komen! Ja, ik ben zo iemand die juichend voor de tv zit als tv-characters gaan zoenen.Inspirerende blogs Leuke nieuwe eettentjes & koffietenten ontdekken happy socks! ’s Ochtends vroeg in plaats van duffe muesli uit een pak schudden eens een vers ontbijtje gaan halen bij de buurtsuper (of nog beter: bakker & groenteman) zoals croissants, vers sap en fruit. Neonroze touw. Om mee in te pakken, dingen aan de muur te hangen, sieraden te fröbelen; anything.

Die allereerste lentedag waarop je je winterjas afwerpt, handschoenen in de hoek gooit, benen spontaan scheert, zonnebril opgraaft en luid zingend op de fiets lentelucht in gaat ademen. Hoera we kunnen weer naar buiten zonder dat onze ledematen afsterven!Tomaatjes in verschillende kleuren. Ik koop ze soms alleen al omdat ik ze zo mooi vind staan op mijn aanrecht. En in tegenstelling tot een bos bloemen, kun je er ook nog eens verdomd lekkere toast mee maken.De Oscars. Het fijne aan de Oscars vind ik niet alleen de soms hilarische speeches (go JenLaw!) en eindeloos jurkenjury spelen, maar ook dat je meteen weet welke films de moeite waard zijn om te gaan zien. Tot nu toe heb ik Django Unchained gezien (erg heftig voor mijn tere zieltje maar wel ook een ontzettend stoere film), Argo (heel verfrissend en met meerdere lagen) en Zero Dark Thirty (in ’t begin weer niet bestemd voor mijn tere zieltje, maar daarna werd het bloedstollend spannend en zat ik er helemaal in. En wat speelt Jessica Chastain goed en overtuigend).Praten over eten. Terwijl ik aan het eten ben, praat ik alweer over wat ik later ga eten. :pNeon accessoires voor het lentegevoel!De memoires van Grace Coddington, creatief directeur bij de Amerikaanse Vogue. Als je de documentaire ‘The September Issue’ hebt gezien, kun je niet anders dan een beetje verliefd worden op de vrouw met het wilde rode haar, die niet bang is om Anna Wintour tegen te spreken. Haar boek is ontzettend interessant (met name het hoofdstuk over haar katten) en Grace blijkt lekker nuchter.Cody ChesnuTT live zien in De Melkweg en zoooooo genieten! Man, wat een geweldig concert! We mochten Cody na afloop ook nog even opdringerig aanstaren, zeggen hoe “awesome” hij is en met hem op de foto. Ik sta daarop nogal appelig te kijken, maar goed, het was heet.Bezwijken voor een veel te duur bloesje terwijl je eigenlijk niets zou kopen, maar waar je gewoon zo verliefd op bent geworden dat het als een amputatie zou voelen als je het zou moeten laten hangen. Dit bloesje maakt je leven (op dit moment) compleet! Dit bloesje is het antwoord op al die vage kledingstukken in je kast waar je tot nu toe niks mee kon, maar die op kosmische wijze worden samengebonden door dit bloesje als ware het een kloppende modecollectie van een grote designer! Nou dames, dan vind ik dat zo’n bloesje best gekocht mag worden. Het leven is te kort om op je geld te gaan zitten, non? Verse pindakaas van de Albert Cuypmarkt.Sowieso: de markt. Waar het ruikt naar verse groenten & fruit, bloemen, friet, stroopwafels (stroopwafels!!!!), versgebrande noten en al die andere typische martkdingen.

De uitspraken van New Girl’s Jess (dikwijls omdat ze me herinneren aan mijn eigen nerdyness…)

Deze schoenen met pompoms van Caroline Issa voor LK Bennett, getipt door lezeres Yasmine!

Love life!

Ik wil deze mok op mijn bureau!

Alvast een sneak preview van de nieuwe Nike Dunk Sky High wedges met Liberty-print, via Highsnobette

Kleine mensen kunnen grootste dingen doen. Eerlijk waar.

Michelle Obama en talkshowhost Jimmy Fallon doen ‘The Evolution Of Mom Dancing’ EN ZE DRAAGT NEON! (I <3 Michelle):

Dit filmpje zouden ze aan alle middelbare scholieren die voor hun beroepskeuze staan moeten laten zien, vind ik (en aan iedereen die gelooft in ‘do what you love, love what you do’):

Zeer grappig interview met Mila Kunis door een zeer zenuwachtige radiomaker. Blijf jezelf (zelfs als je gaat ratelen van de zenuwen) en er komt altijd iets goeds uit voort. Zoals dit hilarische filmpje, dat nu de wereld over gaat:

Bovenste foto door Collin Hughes

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *