Happy Halloween!

10 manieren om Halloween te vieren vanavond:

1. Dress like Halloween! Dat kan subtiel: een streepjestruitje en een sjaaltje met skulls, een spooky broche, helemaal in het zwart, dat jurkje met kattenhoofdjes erop, een gek hoedje… een kleine knipoog naar Halloween is al genoeg en verhoogt de feestvreugde!

2. Ga tóch nog die pompoen bewerken, zodat je die ’s avonds voor de deur kunt zetten met een waxinelichtje erin. Snelle manier van pumpkin carven: pak een koekjessteker in stervorm, plaats ‘m op de pompoen en tik er zachtjes tegenaan met een hamer. Doe dit op meerdere plekken en je hebt vanavond allemaal shiny stars!

3. Bewaar de zaden van de pompoen, was ze en spreid ze uit over een bakplaat met een eetlepel zonnebloemolie en wat zout. Een minuut of 10, 15 bakken op ongeveer 180 graden (in ieder geval tot ze goudbruin zijn) en je hebt heerlijke (gezonde!) pompoenpitjes om te snacken.

4. Kijk een marathon van The Walking Dead of zet een film op à la Frankenweenie, Paranorman, Corpse Bride, etc. Iets héél engs mag natuurlijk ook, maar don’t blame me als je vannacht klappertandend wakker ligt in bed.

5. Bak sugar skull cookies en leef je uit met versieren. Een monsterlijk leuk klusje. Kijk hier voor inspiratie. Serveer erbij: warme chocolademelk met een spookje (de oogjes maak je met een glazuur schrijfstift).

6. Kook een spooky gerecht: spookjespizza, de slijmsoep van Nigella Lawson (gewoon doperwtjessoep, maar die groene kleur doet het ‘m!) of Halloween burgers bijvoorbeeld.

7. Geef jezelf een Halloween manicure.

8. Maak je eigen snoep met deze wikkels die je gratis kunt downloaden en uitprinten.

9. Laad al je favoriete spooky songs in een Halloween playlist op Spotify. Die van mij heet NEnz’s Halloween Monster Mash!

10. Laat iemand schrikken. Bijvoorbeeld zo:

Of zo (jaaaa Ellen’s Amy is er weer!):

Happy Halloween en be safe, kids!

Foto via Thumb and Cakes

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *