Things that make me happy: mijn favo series

Laatst werd ik gewezen op 'The New Girl': een nieuwe comedyserie met * tromgeroffel * Zooey Deschanel! Woohoo! Ik heb een heel groot zwak voor Zooey en ben bij voorbaat al volledig fan van alles wat ze doet (als ze morgen zou besluiten om een bedrijf in ukeleles te beginnen, zou ik me meteen opgeven voor lessen, dus het gaat diep, lieve mensen).
'The New Girl' zal pas vanaf september in Amerika worden uitgezonden, dus we moeten nog even geduld hebben. Tot die tijd dacht ik dat het misschien weleens leuk zou zijn om de series te delen waar ik vele, veel nuttiger te besteden uren aan verkwist. Al is het maar om de komkommertijd door te komen.

Hieronder de series waar ik blij van word:

Heart pinkNurse Jackie is mijn laatste ontdekking. Ik ben zelf halverwege seizoen 2, maar in Amerika zitten ze al ruim in het derde seizoen van deze serie, waarin Grammy-winnares Edie Falco schittert. Zij speelt Jackie; een verpleegster in een ziekenhuis in New York waar iedereen de meest idiote trekjes heeft en zijzelf stiekem zwaar aan de verdovende middelen zit om alle ballen in de lucht te houden. Leuk vind ik vooral de zwarte humor en de Amélie-achtige trekjes die Jackie vertoont; stiekem de dure UGGS van een rijke dokter stelen en die aan een zwangere, blutte tiener geven. De fietsband lekprikken van iemand die onbeschoft is. En heb je geen donorcodicil? Zonde om niets te doen met die kostbare organen, dus hoppakee; we goochelen wat met het papierwerk waardoor hele zieke mensen toch kunnen worden voorzien van een nieuwe long.

Heart pinkUnited States of Tara volg ik al drie seizoenen. Alleen al het uitgangspunt van de serie is onorthodox; het draait allemaal om hoofdpersonage Tara die kampt met een dissociatieve identiteitsstoornis. Ze heeft dus meerdere persoonlijkheden; variërend van de hitsige, rebelse tiener T. tot aan de hysterische huisvrouw Alice en 'male chauvinist pig' Buck; die rondrijdt op een motor en vloekt als een bootwerker. Gespeeld door Toni Collette die ik één van de beste actrices out there vindt en die deze bizarre verhaallijnen knap genoeg geloofwaardig speelt. Haar kids Marshall en Kate hebben ook interessante karakters. De serie is geschreven door Diablo Cody, die je ook kent van 'Juno' en 'Jennifer's Body'; die het baseerde op een idee van Steven Spielberg.

Heart pinkThe Good Wife is al eens door Net5 uitgezonden (volgens mij alleen een deel van het eerste seizoen), maar is echt het downloaden waard. Julianna Margulies speelt Alicia Florrick, vrouw van de voormalig officier van justitie Peter Florrick (Sex and the City's Chris Noth); die is gearresteerd wegens een corruptieschandaal. Doordat haar man de gevangenis in moet, besluit Alicia haar oude beroep als advocate op te pakken en gaat ze aan de slag bij een advocatenkantoor. De serie heeft al diverse awards mogen incasseren en is aan het einde van het tweede seizoen. Naarmate de serie vordert wordt 'ie naar mijn idee alleen nog maar beter. Bovenstaande trailer is van één van de sterkste afleveringen van het tweede seizoen (waarbij ik uitbarstte in 'the ugly cry').

Heart pinkThe Big C vind ik zó mooi en zó goed dat ik niet begrijp waarom deze serie nog niet is uitgezonden in Nederland. Laura Linney speelt Cathy Jamison; een moeder uit een buitenwijk in Amerika die ontdekt dat ze een terminale vorm van huidkanker heeft. Ze vertelt het niemand, en maakt – geheel volgens het 'kat in het nauw'-principe rare sprongen op zoek naar lichtpuntjes en humor in het dagelijks leven. De serie is maf, grappig, soms hilarisch, verdrietig en af en toe tragisch. Het is knap hoe er op een humoristische, luchtige, nuchtere maar ook rauwe, onverbloemde manier wordt omgegaan met het onderwerp van iemand die terminaal ziek is. 

Nu we toch aan het uitwisselen zijn; heb jij nog gave series ontdekt die anderen móeten zien?

Love nenz

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *