Help een kitten, brei een Knitten!

Al is de dag nog zo grijs & grauw: je hoeft maar naar een kitten te kijken en je ziel begint te jubelen. Ja mensen; cuter dan een pasgeboren kitten wordt ‘t niet.

Helaas zijn er nog altijd veel kitten-weesjes in Nederland. Kleine poezenbaby’s die door hun moeder zijn verlaten bijvoorbeeld. De Dierenbescherming vangt al die weeskittens op en verzorgt ze, met als doel dat elk kittenweesje dat bij ze aankomt, later als een gezonde & blije kat naar een nieuw baasje gaat.

Ieder jaar, van april tot oktober worden er nestjes met kittens afgeleverd bij de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming Noord-Holland Noord, Noord-Holland Zuid, Amsterdam, Rijnmond, West- en Midden-Brabant, OverGelder, Friesland, Drenthe, Twente en Brabant Zuid-Oost. Hier worden ze verzorgd, geënt en ontwormd.

Om ervoor te zorgen dat de Dierenbescherming haar goede werk voort kan zetten, is er nu de campagne ‘Help een kitten met een Knitten‘, waarbij ze oproept tot het breien van schattige kleine kittens. Of nou ja: Knittens dus eigenlijk. In het hele land hoor je nu het getik van breipennen, van mensen die erop los breien om hele nestjes vol versgebreide poezenbeesten in te kunnen leveren bij De Dierenbescherming. De Dierenbescherming verkoopt de Knittens in Pop Up Asiels om zoveel mogelijk geld in te zamelen, bedoeld om nog meer kittens op te kunnen vangen en te verzorgen. In september kun je de Knittens ook online kopen in de webshop!

Brei je mee? Op www.knitten.nl kun je het breipatroon voor een Knitten downloaden en zelfs een spoedcursus breien volgen.

Surf naar www.knitten.nl en steun de Dierenbescherming!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

 • August 19, 2013 - 18:07 | Permalink

  Wat leuk! Ik ga meteen kijken, breien kan ik niet maar misschien met een beetje hulp van mijn moeder. Echt een tof idee dit :)

 • August 19, 2013 - 18:36 | Permalink

  Wat een leuk idee! Ik kan alleen niet echt goed breien, maar ik hoop dat er veel mensen mee doen!

 • August 19, 2013 - 18:44 | Permalink

  Oooooooooooh, zo jammer dat ik niet kan breien!

 • August 25, 2013 - 19:45 | Permalink

  Haha wat een fijn project!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>