Help een kitten, brei een Knitten!

Al is de dag nog zo grijs & grauw: je hoeft maar naar een kitten te kijken en je ziel begint te jubelen. Ja mensen; cuter dan een pasgeboren kitten wordt ‘t niet.

Helaas zijn er nog altijd veel kitten-weesjes in Nederland. Kleine poezenbaby’s die door hun moeder zijn verlaten bijvoorbeeld. De Dierenbescherming vangt al die weeskittens op en verzorgt ze, met als doel dat elk kittenweesje dat bij ze aankomt, later als een gezonde & blije kat naar een nieuw baasje gaat.

Ieder jaar, van april tot oktober worden er nestjes met kittens afgeleverd bij de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming Noord-Holland Noord, Noord-Holland Zuid, Amsterdam, Rijnmond, West- en Midden-Brabant, OverGelder, Friesland, Drenthe, Twente en Brabant Zuid-Oost. Hier worden ze verzorgd, geënt en ontwormd.

Om ervoor te zorgen dat de Dierenbescherming haar goede werk voort kan zetten, is er nu de campagne ‘Help een kitten met een Knitten‘, waarbij ze oproept tot het breien van schattige kleine kittens. Of nou ja: Knittens dus eigenlijk. In het hele land hoor je nu het getik van breipennen, van mensen die erop los breien om hele nestjes vol versgebreide poezenbeesten in te kunnen leveren bij De Dierenbescherming. De Dierenbescherming verkoopt de Knittens in Pop Up Asiels om zoveel mogelijk geld in te zamelen, bedoeld om nog meer kittens op te kunnen vangen en te verzorgen. In september kun je de Knittens ook online kopen in de webshop!

Brei je mee? Op www.knitten.nl kun je het breipatroon voor een Knitten downloaden en zelfs een spoedcursus breien volgen.

Surf naar www.knitten.nl en steun de Dierenbescherming!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

 • augustus 19, 2013 - 18:07 | Permalink

  Wat leuk! Ik ga meteen kijken, breien kan ik niet maar misschien met een beetje hulp van mijn moeder. Echt een tof idee dit :)

 • augustus 19, 2013 - 18:36 | Permalink

  Wat een leuk idee! Ik kan alleen niet echt goed breien, maar ik hoop dat er veel mensen mee doen!

 • augustus 19, 2013 - 18:44 | Permalink

  Oooooooooooh, zo jammer dat ik niet kan breien!

 • augustus 25, 2013 - 19:45 | Permalink

  Haha wat een fijn project!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>