Make yourself happy

In de tijd dat ik stage liep op de redactie van Fancy, hoorde ik mijn toenmalige chef K. vaak zeggen: “Het leven is een fiësta, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.”. Die uitdrukking is me altijd bijgebleven. Want hoe belangrijk is het wel niet om het – zoals de Amerikanen zeggen – first & foremost leuk te maken voor jezelf? Klinkt misschien narcistisch, maar ik geloof dat je beter klaar kunt staan voor anderen als je ook jezelf gelukkig kunt maken. De allerbelangrijkste relatie in je leven is immers die met jezelf. Wat er ook gebeurt: je zit altijd met jezelf opgescheept. Altijd.

Een voorbeeldje: soms hoor ik mensen dingen zeggen als: “Ja ik eet toch maar alleen, dan ga ik niet uitgebreid koken.” Ik denk dan: waarom níet?! Waarom zou je níet je lievelingseten maken voor jezelf? Waarom zou je geen taart voor jezelf bakken? Dingen die je voor jezelf koopt niet als een cadeau in laten pakken in de winkel? Géén lipstick opdoen als je alleen thuis bent en de hele dag niemand ziet? Kom op, sjans een beetje met jezelf, doe moeite voor jezelf, investeer in de relatie die je hebt met jezelf. Want daar word je volgens mij toch een heel stuk gelukkiger van.

Foto: Lily Colins for ASOS Magazine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Comments

 • October 26, 2012 - 18:49 | Permalink

  Trueeeee!!! <3

 • October 26, 2012 - 18:53 | Permalink

  Helemaal met je eens liefje! Laat ‘het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen’ nu net mijn levensmotto zijn! (:

 • October 26, 2012 - 18:54 | Permalink

  Leuk artikel en erg herkenbaar. Geld ook wel een beetje voor mij!
  Liefs

 • October 26, 2012 - 18:56 | Permalink

  Waarheid! Ik heb genoeg meegemaakt om mij te realiseren dat je elke dag volop moet leven. Met zelf opgehangen slingers of niet 😉

 • October 26, 2012 - 23:09 | Permalink

  So true!!

 • October 27, 2012 - 10:46 | Permalink

  Zo is het maar net! Daarom kook ik bijvoorbeeld graag risotto wanneer ik alleen ben, lekker toch! Mooie post =)

 • Christel
  October 27, 2012 - 16:48 | Permalink

  Mooi stukje! Zo is het!

 • October 27, 2012 - 18:20 | Permalink

  WAAR!

  En de restjes van je lievelingseten kun je de dag erna best nog als lunch eten, vind ik. 😉

 • October 28, 2012 - 13:13 | Permalink

  Eigenlijk heb je helemaal gelijk!

 • October 28, 2012 - 16:20 | Permalink

  Helemaal waar!

 • October 28, 2012 - 19:50 | Permalink

  Yep, je hebt helemaal gelijk! Die lippenstick droeg ik sowieso al als ik alleen thuis ben, deze week die taart maar eens bakken 😉

 • Lucy
  October 28, 2012 - 21:42 | Permalink

  Amen!

 • Neeltje
  October 29, 2012 - 10:26 | Permalink

  So freakin’ trueeee my dear!
  xx

 • October 29, 2012 - 23:48 | Permalink

  Helemaal mee eens! :-)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>