Make yourself happy

In de tijd dat ik stage liep op de redactie van Fancy, hoorde ik mijn toenmalige chef K. vaak zeggen: “Het leven is een fiësta, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.”. Die uitdrukking is me altijd bijgebleven. Want hoe belangrijk is het wel niet om het – zoals de Amerikanen zeggen – first & foremost leuk te maken voor jezelf? Klinkt misschien narcistisch, maar ik geloof dat je beter klaar kunt staan voor anderen als je ook jezelf gelukkig kunt maken. De allerbelangrijkste relatie in je leven is immers die met jezelf. Wat er ook gebeurt: je zit altijd met jezelf opgescheept. Altijd.

Een voorbeeldje: soms hoor ik mensen dingen zeggen als: “Ja ik eet toch maar alleen, dan ga ik niet uitgebreid koken.” Ik denk dan: waarom níet?! Waarom zou je níet je lievelingseten maken voor jezelf? Waarom zou je geen taart voor jezelf bakken? Dingen die je voor jezelf koopt niet als een cadeau in laten pakken in de winkel? Géén lipstick opdoen als je alleen thuis bent en de hele dag niemand ziet? Kom op, sjans een beetje met jezelf, doe moeite voor jezelf, investeer in de relatie die je hebt met jezelf. Want daar word je volgens mij toch een heel stuk gelukkiger van.

Foto: Lily Colins for ASOS Magazine

14 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *