NEnz @ Amanda Blank, live in Paradiso

Ik hoorde Amanda Blank voor het eerst toen ze over een nummer van Mc Spank Rock heen rapte. Ik was meteen onder de indruk. Het is niet vaak dat ik echt interessante, vrouwelijke rappers hoor, maar Amanda’s stijl deed me heel erg denken aan de sterke, vrouwelijke & crazycoole rapstyle van Salt ’n Pepa, back in the days. Tel daar haar dirtysexy teksten bij op en je hebt een ontwapenende combinatie.

Inmiddels is haar single ‘Might Like You Better; uit, staat haar eerste plaat ‘I love you’ op de stapel en tourt ze door Amerika als voorprogramma van Santigold. Gisteravond stond ze in de kleine zaal van Paradiso en moi & vriendlief hadden the tickets to paradise in huis. Omdat we een beetje aan de late kant waren (om onverklaarbare redenen hadden we eerst de hele dag als een soort Bob de Bouwers on speed het halve huis verbouwd, waarna je ons op kon dweilen en we met moeite opgekalefaterd en wel in de auto waren te krijgen – tussentijds besloot ik ook nog dat ik eerst een zeer tijdrovende manicure uit moest voeren, geheel in Amanda Blank-stijl), had ik ondertussen al visioenen van een bomvolle, zwetende zaal. Maar toen we hijgend de trappen van een verdacht rustig Paradiso waren opgerend, kwamen we in een zo goed als lege zaal terecht. Druk de datum op de toegangskaartjes checkend en verklaringen zoekend voor dit vreemde fenomeen, kwamen we tot de conclusie dat het toch echt hier & nu zou moeten plaatsvinden – in een nagenoeg lege concertzaal. Pas toen Amanda’s deejays – Devlin & Darko – achter hun laptopjes kropen op het podium en Amanda even voorbij kwam rennen in een zwarte cape en op witte cowboylaarsjes, waren we gerustgesteld.

En laat me je vertellen: ondanks het door afwezigheid schitterende publiek, maakte Miss Blank er een ware show van. Dansjes, outfitdeconstructies, grapjes, een serie: "I love it here!"s, de gebruikelijke opmerkingen over de goeie Amsterdamse wiet én: te gekke nummers. Want het gros daarvan kende ik uiteraard nog niet; die worden pas op de debuutplaat aan het daglicht getoond. Prepare yourself voor vette beats, een sound die zich misschien nog wel het beste laat beschrijven als een beetje van Santigold , een beetje van Madonna ten tijde van ‘Like A Virgin’, een beetje van Spank Rock, en de coole raps & zang van Amanda. Of, in muziekjournalistiek-verantwoorden termen: Booty Music, zoals ik me door mijn overduidelijk muzikalere geliefde heb laten vertellen.

En de nagels van Miss Blank? Ook die stelden niet teleur: lang, puntig geveild en met zwarte tips. Voor de gelegenheid opgeleukt met kanten handschoentjes zonder vingers. Très 80’s Madonna, don’t you think?

Houd je oren gespitst, want ‘I Love You’ komt deze maand uit. It’s gonna be a hot summer.

Make it take it – Amanda Blank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *