Recept: Pumpkin Spice Chai Latte

Mijn absolute go-to drankje in de herfst is Chai. Als ik eraan denk, word ik al cosy inside. Lekker met je huissokken aan en in je mooiste pyjamabroek op de bank, je handen warmend aan een kopje dampende, kruidige Chai. Zie dan nog maar eens chagrijnig te blijven omdat de zomer voorbij is.

In Amerika wordt men altijd hysterisch zodra het eerste herfstblaadje van de bomen af dwarrelt, want dan mag ‘ie weer: de Pumpkin Spice Chai Latte. Da’s een versie met pompoenpuree – ja, pompoenpuree! – en pumpkin spice, oftewel: kruidnagel, kaneel, gember, nootmuskaat en piment. Echt, zoek op instagram op #pumpkinspicechai en de knusse foto’s komen je tegemoet. Laten we ‘m gewoon lekker zelf maken, op een frisse, herfstige dag.

Dit heb je nodig:

* 1/4 cup pompoenpuree (don’t worry: ik vertel je zo hoe je die maakt!)

* 200 – 250 ml warme melk (in plaats van gewone melk kun je ook amandelmelk of sojamelk gebruiken – dat geeft zelfs nog een beetje extra zoetigheid)

* een zakje Bondi Chai Latte (ik gebruik die van Bondi Chai omdat er in tegenstelling tot andere merken geen geur-, kleur- en smaakstoffen in zitten: gewoon puur natuur en dus good for you!)

* 1/4 theelepel speculaaskruiden (pumpkin spice is in Nederland niet of nauwelijks te krijgen, maar speculaaskruiden smaken nagenoeg hetzelfde!)

Zo maak je het:

Schil de pompoen en snijd ‘m in blokjes. Je hebt maar heel weinig nodig, genoeg om 1/4 cup te kunnen vullen. Gooi ze in een pan met kokend water en laat ze ongeveer 10 minuten koken, of tot ze zacht genoeg zijn om met een lepel fijn te kunnen drukken tegen de zijkant van de pan.

Giet ze af en pureer ze in de blender of met behulp van een staafmixer tot een gladde pompoenpuree. Zorg dat er geen stukjes meer in zitten, anders kom je die straks tegen tijdens het drinken en dat is niet lekker.

Doe de inhoud van een zakje Bondi Chai Latte in een kopje en vul aan met 200 – 250 ml warme melk. Roer goed.

Giet de Chai Latte met melk bij de pompoenpuree in de blender en voeg de speculaaskruiden toe. Mix tot er een schuimlaagje op komt; nice & frothy!

Giet je Pumpkin Chai Latte over in een mok en strooi er nog wat verse nootmuskaat op. En, als je ’t écht verdiend hebt (en laten we wel wezen: dat heb je…), een dikke dot slagroom.

Geniet ervan, met jubelend hart.

De Chai Latte die ik het liefste drink, kun je bestellen op www.bondichai.nl.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *