Soms mag het allemaal best een beetje langzamer gaan

De laatste weken vlieg ik er op maandag en dinsdag met volle vaart tegenaan, om er vervolgens op woensdag achter te komen dat mijn stramme oude lijf toch wat moeilijker uit bed komt. Als ik klaar ben met werken, val ik meteen in slaap op de bank. Volop leuke dingen doen met vrienden en familie, 150% geven in mijn werk, mijn ontplofte huishouden enigszins binnen de perken zien te houden en o ja, dan was het ook alweer bijna kerst: het kost behoorlijk wat energie allemaal.

“Slow down baby you’re going to fast, you’ve got your head in the air, but your feet on the gas” komt uit een liedje van India.Arie en het springt altijd meteen mijn gedachten binnen als ik te druk ben. Want zo voelt het een beetje: alsof ik maar doordender en geen moment heb om op adem te komen.

Terwijl er zo veel is waar ik gewoon rustig de tijd voor zou willen nemen. Eindeloos mijmeren over hoe ik straks al die leuke pakjes in ga pakken. Gewoon eens zitten, naar mijn huis kijken en denken en bedenken hoe ik het leuk kan versieren in gezellige kerstsfeer (ik kreeg bijna een jaloerse zenuwinzinking toen ik zag hoe leuk de buren de tuin en het balkon hebben versierd met kerstlampjes). Kerstplaatjes draaien. Eindelijk weer de tijd nemen om te bakken, of uitgebreid te koken (de bladen en boeken staan vol leuke recepten die ik nog uit wil proberen!). En nog veel en veel meer.

Mijn goede voornemen komt dit jaar dus wat eerder: even. wat. rustiger. aan. doen. Dus, spreek ik mezelf toe: stop met multitasken, richt je op één ding, doe dat met zoveel mogelijk plezier en neem daarnaast ook een beetje gas terug om gewoon even te genieten van hoe de dingen lopen, hoe ver je al bent gekomen en alle mooie dingen om je heen in deze feestelijke periode van het jaar. Voor je ’t weet zijn alle feestelijkheden weer voorbij en is het januari; die wintermaand die altijd eindeloos lang lijkt te duren. En dan is er tijd genoeg om volop leuke dingen te plannen, lekker hard te werken en het huis van voor naar achteren en van boven tot onder in het sop te zetten.

Slow down baby.

 

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *